:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Decembar 04, 2020   18:45

0

168

Varhelji čestitao Crnoj Gori vladu, pozvao na ubrzanje reformi

Komesar za proširenje Oliver Varhelji čestitao je formiranje nove vlade u Crnoj Gori i pozvao na nastavak rada u oblasti reformi u zemlji.

”Pozdravljam opredeljenost na EU putu i radujem se radu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, celom vladom i parlamentom na ubrzanju i jačanju reformi”, napisao je Varhelji na Tviteru.

Varhelji je dodao da će sledeća prekretnica na putu pristupnja Crne Gore biti prelazna merila za poglavalja iz oblasti vladavine prava.

Amebasada SAD u Podgorici čestitala Krivokapiću i vladi

Američka ambasada u Podgorici čestitala je večeras novom crnogorskom premijeru Zdravku Krivokapiću i članovima vlade na izboru.“Sa novom Vladom Crne Gore koju je usvojila Skupština, radujemo se saradnji sa Krivokapićem i njegovim timom na ubrzanju reformi neophodnih za pristupanje EU i produbljivanju našeg partnerstva”, objavili su iz američke ambasade na Tviteru.

Američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke poručila je:

"Čestitam premijeru Zdravku Krivokapiću i svim članovima njegove novoizabrane Vlade. Kao prijatelj, partner i NATO saveznik, Sjedinjene Američke Države se raduju daljem jačanju našeg partnerstva sa Vladom i građanima Crne Gore.

Crnogorski parlament danas je glasovima parlamentarne većine izabrao novu Vladu čiji je predsednik Zdravko Krivokapić.

EK: Formiranje nove vlade CG pozitivan korak napred

Evropska komisija smatra da formiranje nove vlade u Crnoj Gori predstavlja pozitivan korak napred, nakon izbora u avgustu i konstituisanja novog parlamenta, izjavila je večeras portparolka Evropske komisije Ana Pisonero Ernandes.

“Pozdravljamo posvećenost nove vlade reformskoj agendi EU i radujemo se saradnji s crnogorskom vladom i parlamentom na reformama i prioritetima u vezi sa EU, u interesu svih građana”, rekla je Pisonero Ernandes za TVCG.

Istakla je da naredni meseci moraju da se iskoriste za produbljivanje i ubrzanje političkih i ekonomskih reformi, posebno u oblasti vladavine prava, gde je sledeća prekretnica ispunjavanje merila u poglavljima 23 i 24 u pregovorima o pristupanju EU.

Dodik, Cvjanović i Višković čestitali Krivokapiću

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je danas Zdravku Krivokapiću izbor za predsednika Vlade Crne Gore.

"Izražavam srdačne čestitke povodom izbora nove Vlade Crne Gore, sa željom da naši odnosi u budućnosti budu još bolji i sadržajniji. Vama i članovima Vlade želim uspešan rad na dobrobit svih građana Crne Gore", naveo je Dodik u čestitki.

Čestitku Krivokapiću uputili su i predsednica i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Cvijanovićeva je istakla da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti jačanje prijateljskih veza sa Crnom Gorom, unapređenje institucionalne, kulturne i ekonomske saradnje, kao i razvoj sveukupnih odnosa.

Izrazila je uverenje da će Krivokapić, zajedno sa ministrima u novoizabranoj Vladi, voditi odgovornu politiku, u čijoj osnovi će biti razvoj, prosperitet i dobrobit Crne Gore i svih njenih građana.

Višković je poželeo Krivokapiću uspeh u obavljanju odgovorne dužnosti, "sa željom da se naši zajednički odnosi unaprede i da saradnja u svim oblastima donese građanima Republike Srpske i Crne Gore napredak".

Izvor: T a n j u g

Crna GoraVlada Crne GoreAmbasada SADOliver Varhelji
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva