:

:

TV Most

Foto: EU

clock

Mart 22, 2021   20:20

0

47

Varhelji i ministri o vakcinaciji na Zapadnom Balkanu

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da se proces vakcinacije u Srbiji odvija u skladu sa izuzetnim naporima Vlade da vakcine obezbedi za sve građane koji su se opredelili za to.

 

Joksimović je rekla i da je u toku informativna kampanja, kojom se objašnjava značaj vakcinacije i poziva stanovništvo da joj se u što većem broju odazovu.

Ona je to istakla, učestvujući večeras na sastanku evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija sa ministrima spoljnih poslova i evropskih integracija sa Zapadnog Balkana, na kojem je razmatrana pomoć Evropske unije za jačanje zdravstvenih sistema u regionu u borbi sa posledicama pandemije, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Komesar Varhelji je informisao ministre o naporima EU da ubrza proces vakcinacije kako bi se brže izborila sa krizom koja u većini država članica i dalje ne jenjava.

Posebno je govorio o nastojanju EU da se ubrza isporuka vakcina iz sistema Kovaks, u kome je i Srbija jedan od učesnika.

Naglasio je da se EU, kao najveći davalac sredstava u tom sistemu, zalaže za ravnomernu i fer raspodelu vakcina, prema potrebama svake od zemalja, uključujući i Zapadni Balkan.

Jadranka Joksimović je ukazala da aktivnosti oko vakcinacije već daju značajne rezultate i da su još jedan pokazatelj odgovornosti i posvećenosti Vlade Srbije da obezbede zdravstvenu zaštitu svojim građanima, ali i da doprinesu jačanju otpornosti sprskog društva i ekonomije.

Još jednom je ponovila solidarnu spremnost naše zemlje da pomogne susedima u regionu, u sprovođenju neophodnih mera zdravstvene zaštite, kao što je to činjeno i do sada tokom pandemije.

Joksimović je posebno podvukla očekivanje Srbije da se sistem isporuke vakcine za Zapadni Balkan iz Kovaks mehanizma što pre realizuje.

Izvor: T a n j u g

Oliver VarheljiZapadni BalkanvakcinacijaJadranka JoksimovićEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?