:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 24, 2020   17:49

0

208

Varhelji: Pomoćićemo Z.Balkanu u medicinskoj opremi

Komesar za proširenje Oliver Varhelji kaže da EU razmatra sve mogućnosti kako bi pomogla Zapadnom Balkanu u borbi protiv krize nastale izbijanjem pandemije koronavirusa.

”To podrazumeva ne samo medicinsku opremu već i kratkoročna i srednjoročna rešenja za borbu protiv ove krize”, kaže Varhelji.

Na pitanje T a n j u g a  o načinima na koji EU može da pomogne regionu ili uključi Zapadni Balkan u zajednički EU odgovor na pandemiju KOVID 19, Oliver Varhelji kaže da Evropska komisija radi na više pravaca pomoći.

”Već smo mobilisali fondove u visini od 30 miliona evra za zapadnobalkanske zemlje kako bi mogle da brzo dobiju neophodnu medicinsku opremu koja im je potrebna u borbi protiv krize”, navodi Varhelji.

On dodaje da su zemlje regiona uključene i u zajedničke EU nabavke medicinske opreme što im pruža bolji pristup tržištu.

”Takođe razmatramo kako da preusmerimo fondove sa EU strane kako bi pomogli zemljama regiona u pogledu ekonomske krize. U ličnom sam kontaktu sa svim zemljma i već smo primili prve procene potreba”, navodi Varhelji.

Komesar Oliver Vrahelji zaključuje da već sad Evropska komisija gleda u ekonomske posledice ove krize kako bi obezbedila pomoć zemljama Zapadnog Balkana u održavanju likvidnosti njihovih ekonomija.

Izvor: T a n j u g

Oliver VarheljiZapadni BalkankoronaviruspomoćEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva