:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Januar 14, 2022   19:40

0

105

Varhelji pozdravio poziv Vučića predstavnicima Republike Srpske, očekuje njihov povratak u institucije BiH

Komesar za proširenje EU Oliver Varhelji saopštio je danas da je značajan poziv koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio predstavnicima Republike Srpske da se vrate u državne institucije i obezbede njihovo funkcionisanje.

"To je u skladu sa pozicijom EU i to mora da se dogodi što pre, u najboljem interesu BiH i njenih građana. To je takođe od ključnog značaja za perspektivu BiH u EU", napisao je on na Tviteru.

Varhelji je odbacio navode pojedinih medija u BiH da je sa srpskim članom Predsedništva BiH dogovarao održavanje posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju određenih nadležnosti i poručio da se predstavnici institucija Srpske vrate u državne institucije.

On je poručio da je njegov stav o BiH jasan i dosledan i da su lažni navodi da je posebnu sednicu NSRS dogovarao sa Dodikom.

"Naše očekivanje je da se bosanski Srbi vrate u institucije. Ni Bosna i Hercegovina, pa čak ni Republika Srpska nemaju interesa za segregaciju, što onemogućava rad institucija. To sam takođe jasno stavio do znanja predsedniku Miloradu Dodiku", rekao je Varhelji u intervjuu za mađarski "Mađar Nemcet".

Evropski komesar je ocenio da je BiH u teškoj krizi, ali da ona, kako kaže, nije nastala pod uticajem spoljnog faktora.

Izvor: T a n j u g

VarheljiBiHDodikVučić

Region

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva