:

:

TV Most

Foto: Vlada CG

clock

Februar 07, 2020   12:48

0

248

Varhelji pozvao na dijalog i najavio susret sa Amfilohijem

Evropski komesar za susedsku politiku i proširenje, Oliver Varhelji poručio je danas u Podgorici da ohrabruje sve strane na dijalog i pronalaženje rešenja u vezi sa Zakonom o slobodi veroispovesti, te najavio da će se sastati sa mitropolitom Amfilohijem.

 

Varhelji je rekao da nije na Evropskoj komisiji (EK) da govori o Zakonu o slobodi veroispovesti, već da je na Crnoj Gori da osmisli rešenje o primeni tog zakona koje bi bilo prihvatljivo svima u državi.

„Svet posmatra Crnu Goru, ovo je važno pitanje za sve vas. Ohrabrujem vas na dijalog i pronalaženje rešenja koje bi bilo prihvatljivo svima”, saopštio je on na zajedničkoj konferenciji za medije sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Dodao je da će se danas sastati s mitorpolitom crnogorsko-primorskim, Amfilohijem.

Varhelji je pozvao crnogorsku opoziciju da učestvuje na (parlamentarnim) izborima koji će biti odrzani ove godine.

„Crna Gora ne može biti uspešna ako svi ne radimo na tome. Opozicija mora raditi na postizanju uspeha i želeo bih da je zamolim za saradnju sa strankama koje su na vlasti. Obraćam se opoziciji s ciljem da bi učestvovala na izborima. Bez obzira ko bude vladajuća većina, reforme će biti isporučivane”, istakao je evropski komesar.

Izvor: T a n j u g

Oliver VarheljiDuško MarkovićAmfilohijeCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva