:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Oktobar 19, 2021   7:59

0

233

Varhelji u Strazburu predstavlja izveštaj o Srbiji

Evropski komesari će danas na sastanku u Strazburu usvojiti Paket proširenja, koji uključuje i godišnji izveštaj o napretku Srbije u ispunjavanju kriterijuma za članistvo u EU, potvrđeno je u Evropskoj komisiji.

 

"Komesar Oliver Varhelji će Paket proširenja predstaviti na konferenciji za medije u 17:15 nakon što će ga izložiti poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta", najavljeno je u Komisiji.

Evropski parlament je ranije najavio da će komesar za proširenje, Oliver Varhelji 19. oktobra od 15 časova na sastanku Spoljnopolitičkog odbora u Strazburu predstaviti Paket proširenja za 2021. godinu.

Paket proširenja koji sastavlja Evropska komisija obuhvata procenu stanja i reformi u zemljama u procesu pristupanja Uniji.

Paket uključuje i pojedinačne izveštaje za zemlje sa Zapadnog Balkana i Tursku koje su u različitim stadijumima pristupanja EU.

Paket proširenja se objavljuje jednom godišnje i predstavlja najznačajniji dokument kojim se ukazuje na stanje u svim oblastima, procenjuje ispunjavanje ekonomskih i političkih kriterijuma i daju prepruke za dalje reforme zemalja na puta ka članstvu u EU.

Izvor: Танјуг

VarheljiStrazburizveštaj o Srbijipaket proširenja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva