:

:

TV Most

Foto: skrinšot

clock

Mart 04, 2024   12:31

0

148

Vasić: Zariću produžen pritvor na dva meseca, od kako je uhapšen opljačkana mu je kuća

Žarku Zariću, protiv koga se vodi istraga zbog navodno izvršenog krivičnog dela ratnog zločina, produžena mera pritvora na još dva meseca, izjavio je njegov advokat Dejan vasić za Kosovo onlajn.

„Osnovni sud u Prištini je produžio ponovo meru sudskog pritvora Žarku Zariću iz sela Ljubožde kod Istoka. Naš stav je od početka bio da je potrebno napraviti razliku kada su u pitanju ti predmeti za ratne zločine za one koji na Kosovu žive i oni koji nemaju prebivalište ovde“, rekao je Vasić.

On je podsetio da je Zarić bio jedini Srbin povratnik u svom selu.

„Od kako je uhapšen, opljačkana mu je kuća i život uništen. Mi smo hteli da mu se omogući da se mera sudskog pritvora zameni kućnim pritvorom. Sud nije imao sluh za to, a ja ću pokušati da u žalbenom postupku pred apelacionim sudom da ovu temu i ovaj stav potenciram, nadam se sa uspehom“, poručuje Vasić.

Zarić je uhapšen 12. februara 2020. godine,  ispred crkve u selu Ljubožde po završetku liturgije koja je služena povodom praznika Sveta tri jerarha. Njega je policija pratila tog jutra, čekala dok je bio na liturgiji i odmah ga uhapsila po izlasku iz crkve.

Izvor: Kosovo onlajn; foto: skrinšot

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva