:

:

TV Most

clock

April 20, 2016   12:05

0

133

Vašington post uporedio Đokovića sa dopingovanim Armstrongom

"Vašington post" je Novaka Đokovića, najboljeg sportistu sveta, uporedio sa dopingovanom nekadašnjom zvezdom biciklizma Lensom Armstrongom, insinuirajući da su čak njihovi stavovi o dopingu identični, i to samo zbog Novakovog mišljenja da još nema dokaza da najbolji teniseri sveta upotrebljavaju nedozvoljene supstance.

"Đoković, koji nije optužen za bilo šta, očigledno nije naučio lekciju. Braneći integritet sporta, Đoković je umalo završio "prizivajući" pogrešnog momka", navodi se u tekstu.

Naime, Đoković je za Si-En-En rekao kako "mediji pokušavaju da kreiraju priče o dopingu u tenisu, ali dok god nema dokaza da neko koristi doping, sport je čist, da ga takvog treba zadržati i da je ponosan na integritet tenisa".

Vašington post je preneo tu Đokovićevu izjavu, a zatim podsetio na Armstronga, koji je, kako se navodi, pre desetak godina, posle teksta novinara Sandej tajmsa Dejvida Volša, koji ga je optužio za doping (kasnije se ispostavilo da je to bilo tačno), rekao:

"Volš je najgori novinar koga znam. Postoje novinari koji su spremni da lažu, da prete ljudima, da kradu – a sve ne bi li mi nešto nakačili. Sve to samo zarad senzacionalne priče. Etika, standardi, vrednosti, preciznost – to ne zanima ljude kao što je Volš."

Armstrong je svojevremeno bio najbolji biciklista na svetu, osvojio je sedam uzastopnih titula na Tur de Fransu, ali se ispostavilo da je koristio doping.

Autor teksta potom navodi niz primera gde su bivši teniseri potvrdili povremeno korišćenje nedozvoljenih supstanci, da bi perfidnom manipulacijom na kraju članka zauzeo stav kako zapravo "brani i savetuje" najboljeg sportistu sveta da promeni svoju taktiku odbrane integriteta tenisa i sporta za šta se zalaže.

Vašington post zaključuje tekst sledećim rečima:

"Teniski mediji ne optužuju Đokovića za doping, naravno, jednostavno kažu da doping postoji u sportu. Ali, kada je francuski Ekip 2005. javio da je Armstrong bio dopingovan kada je 1999. osvojio Tur de Frans, njegov odgovor je bio sličan kao Đokovićeva odbrana tenisa:

"Nažalost, lov na veštice se nastavlja. Taj članak nije ništa drugo nego tabloidno novinarstvo."

Bio je, sve dok te optužbe nisu konačno i dokazane.

Možda bi Đoković trebalo da razmisli o drugačijoj taktici kada brani svoj sport. On, svakako, ne bi voleo da se njegove reči mešaju sa onima koje je izgovorio najpoznatiji sportista umešan u doping skandal", piše Vašington post.

A upravo je te reči i izjave prvi izmešao Vašington post! Ako je i od "ozbiljnih" novina, pa i tabloida – mnogo je.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva