:

:

TV Most

clock

April 17, 2023   12:54

0

273

“Vaskrslo Kosovo i Metohija” - pokloni HO "Srpska solidarnost" bebama u Pasjanu

Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost” posetila je porodilište u Pasjanu kako bi donela poklone bebama rođenim za Vaskrs.

Ovo je peta godina za redom kako se Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost” trudi da ulepša praznik novorođenčadima na Kosovu i Metohiji. Poklone u vidu pelena, dečije kozmetike i novčanoj pomoći od po stotinu evra dobilo je pet beba koje su rođene od Velikog petka do Vaskrsa u porodilištu u Pasjanu.

Ivana Ćorić iz “Srpske solidarnosti” nije krila zadovoljstvo što je i ove godine na veliki praznik na Kosovu i Metohiji.

“Peti put realizujemo akciju „Vaskrslo Kosovo i Metohija“ gde se trudimo da roditeljima i bebama pomognemo na neki način u vidu poklona i novčanih donacija“, kazala je Ivana Ćorić.

“Akcija je realizovana zahvaljujući ludima dobre volje kao i članovima naše organizacije koji su prepoznali značaj, po meni jedne od najlepših akcija“, rekla je Ćorić.

Porodilište u Pasjanu primilo je donaciju sa zahvalnošću i otvorenim srcem. Učešće u akciji pod nazivom “Vaskrslo Kosovo i Metohija” mnogo znači za ovu ustanovu i porodice koje ovu pomoć primaju.

„Nastavlja se trend, u poslednjih nekoliko godina, da se rađa sve više beba u našem porodilištu,“ izjavio je za Rtv Puls direktor Zdravstvenog centra Gnjilane, dr Zoran Perić. Iskoristio je priliku da čestita Vaskrs svim pravoslavnim vernicima a posebno ljudima iz „Srpke solidarnosti“ koji unazad nekoliko godina donose vredne poklone za bebe u Kosovskom Pomoravlju. Ova akcija je još jednom pokazala snagu i veličinu ljudskog srca kada se udruži za dobar cilj. Iako su vremena teška, humanost i briga o drugima su ono što nas povezuje i daje nam nadu u bolju budućnost.

Inače, od početka godine do 16.aprila u porodilištu u Pasjanu rođeno je 37 beba, što je za devet više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: RTV Puls; Foto: RTV Puls

KiMPasjaneHO Srpska solidarnost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva