:

:

TV Most

Foto: VSS

clock

Jun 29, 2022   21:56

0

115

Vaterpolisti Srbije poraženi od Hrvatske u četvrtfinalu SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je danas od Hrvatske 14:12 (1:1, 4:3, 5:5, 4:3) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Hrvati su od početka meča bili u vođstvu, a ključnu prednost stekli su početkom treće četvrtine kada su se "odlepili" na 8:5, a zatim sačuvali prednost do kraja.

Dušan Mandić bio je najefikasniji u srpskom timu sa četiri gola, dok su se Viktor Rašović i Nikola Jakšić po dva puta upisali u strelce.

Hrvatska će u polufinalu će igrati protiv pobednika meča između Crne Gore i Španije, koji se sastaju od 19.30 sati.

Savić: Velike oscilacije u igri; Mitrović: Bolan poraz

"Zaslužena pobeda Hrvatske, imali smo velike oscilacije u igri, ceo meč smo "jurili" rezultat, u nekim situacijama smo bili blizu, ali nismo uspeli", rekao je selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić posle poraza od Hrvatske 14:12 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

"Loše smo odigrali igrača više, a sa druge strane primali smo jeftine golove sa igračem manje. Znali smo da će u tom segmentu da se rešava ishod utakmice. U određenim situacijama nismo reagovali kako treba", izjavio je Savić novinarima u Budimpešti.

Kapiten Srbije golman Branislav Mitrović dugo je "držao ekipu u igri" sjajnim odbranama, ali to nije bilo dovoljno.

"Uvek je poraz u četvrtfinalu bolan, ali više boli naša igra. Odbrana nije funkcionisala na potrebnom nivou, u početku ni napad. Mnogo grešaka smo pravili u odbrani, počevši od mene. Možemo mnogo više i mnogo bolje od ovoga. Hrvati su pobedili, čestitam i želim im sreću u nastavku. Što se nas tiče, okrećemo se razigravanju od petog do osmog mesta", poručio je Mitrović.

Srbija će u razigravanju igrati protiv poraženog iz meča izmedu Španije i Crne Gore.

Vaterpolisti Grčke prvi polufinalisti

Vaterpolisti Grčke plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva, pošto su danas u Budimpešti u četvrtfinalu pobedili selekciju SAD 16:11.

Najefikasniji u selekciji Grčke bio je Stilijanos Argiropulos-Kanakakis sa pet golova, dok su po tri postigli Konstantinos Genidunijas, Efstatios Kalogeropulos i Angelos Vlahopulos.

Najbolji u reprezentaciji SAD bili su Ben Halok i Aleks Boven sa po tri gola.

Grčka će u polufinalu igrati sa pobednikom meča između Mađarske i Italije, koji se sastaju od 21 sat.

Vaterpolisti Španije pobedili Crnu Goru, plasirali se u polufinale

Vaterpolisti Španije plasirali su se u polufinale Svetskog prvenstva u Budimpešti pošto su pobedili Crnu Goru sa 7:6 i igraće u polufinalu sa Hrvatskom.

Crna Gora će igrati sa Srbijom u razigravanju od 5. do. 8 mesta.

Prethodo se u polufinale plasirala Grčka, a drugi polufinalista biće poznat posle utakmice Mađarska-Italija.

Izvor: RTV, T a n j u g

vaterpoloSvetsko prvenstvoBudimpeštaSrbija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva