:

:

TV Most

clock

Jun 22, 2015   12:05

0

119

Vaterpolistima Srbije zlato na Evropskim igrama



Srpski vaterpolisti su Srbiji doneli sedmo zlato, osnosno 11. odličje na ovom takmičenju.

Ovo je prvo zlato koje je Srbija osvojila u Bakuu u kolektivnim sportovima.

Španija je bila u blagoj prednosti do sredine meča, stalno vodeći sa jednim golom prednosti, ali strpljenje i sigurna ruka doneli su srpskim vaterpolistima zlato.

Iako su Španci startovali sigurnije i prvu četrvtinu završili sa prednošću od jednog gola, srpski vaterpolisti su bili najboji kada je to bilo najpotrebnije.

Prvu prednost za srpski tim doneo je Ðorđe Vučinić u trećoj četvrtini golom iz kontre za 7:6.

Uz sjajne odbrane Stefana Todorovskog i pre svega dobrom igrom u odbrani u druge dve četvrtine, srpski vaterpolisti su preuzeli kontrolu nad utakmicom i prvi put u poslednjoj četvrtini došli do dva gola prednosti.

Osmi gol je postigao Jasmin Kolašinac, a na pola minuta do kraja Španci su postigli još jedan gol za konačnih 8:7.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Marko Janković sa tri postignuta gola.

Srpski tim je tako potvrdio da je, i u ovom uzrastu 17. godišnjaka, neprikosnoven u Evropi, i da je na dobrom putu da u budućnosti nasledi A reprezentaciju.

''Imali smo veru, igrali smo za Srbiju. Što je najvažnije pokazali smo da smo bolji od njih. Pokazali smo svima da možemo da osvojimo zlato i da se tako vratimo u Srbiju. Španci su bili sjajan protivnik. Dobili su nas u grupi, ali smo im sada vratili'', izjavio je kapiten Petar Velkić.

Trener Zoran Milenković podsetio je da su najavili da idu po zlato.

''Nije bilo lako. Španci nisu slučajno došli do finala. Dobili su nas jednom u grupi, a to je bila bitna utakmica'', rekao je Milenković.

On je istakao da su srpski vaterpolisti loše otvorili utakmicu, da su Španci vodili od početka, ali da su uspeli da se vrate pre svega dobrom igrom u odbrani u trećoj i četvrtoj četvrtini.

''Na kraju sam jako zadovoljan, srećan, ponosan na momke i na ceo stručni štab što su izgurali sve. Ovih petnaest dana i ovih sedam utakmica su veliko iskustvo za njih i sigurno će im puno značiti u nastavku karijera. Ovo je svakako jedan pečat koji će im ostati u srcu jer nije mala stvar biti šampion prvih Evropskih igara'', rekao je Milenković.

Večeras, po povraku iz Bakua, na beogradskom aerodromu ''Nikola Tesla'' biće održana konferencija za novinare, na kojoj će govoriti kapiten i trener reprezentacije, Petar Velkić i Zoran Milinković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva