:

:

TV Most

clock

Avgust 14, 2021   12:50

0

121

Vatrogasci iz Srbije sa Evije krenuli kući; Helikopterskoj jedinici uručene plakete zahvalnosti

Vatrogasci-spasioci iz Srbije, koji su danima branili grčka sela od požara na severnom delu ostrva Evija krenuli su kući, saopšteno je iz MUP-a.

 

Na Instagram profilu Ministarstva unutrašnjih poslova objavljene su fotografije srpskih vatrogasaca-spasilaca koji se vraćaju sa grčkog ostrva Evija.

General-major Hristos Lambris i komandant eskadrona pukovnik Mihail Koirtis uručili su u znak zahvalnosti plakete pripadnicima Helikopterske jedinice MUP-a koji su dali sve od sebe da pomognu grčkom narodu u gašenju katastrofalnih požara.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić u grčkoj vojnoj bazi "Tanagra", zahvalivši na ukazanom poverenju i priznanju, naglasio je da su prolazeći kroz teške trenutke pripadnici dve jedinice postali braća.

Grčkim kolegama pomagalo je 37 srpskih vatrogasaca-spasilaca, 14 vozila i Helikopterska jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srpski vatrogasci stigli su u Grčku iz Jagodine, Rume, Sremske Mitrovice, Niša, Beograda – cele Srbije.

"U našem iskustvu nismo imali priliku da radimo sa područjima koja su zahvaćena ovolikim nivoom požara, tako da smo, po dolasku na Eviju, bili svesni da je celo ostrvo pokriveno dimom", rekao je za RTS u petak Nenad Nedić, komandant Helikopterske jedinice MUP-a.

Izvor: RTS

GrčkaEvijavatrogasciHelikopterska jedinica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva