:

:

TV Most

Foto: Facebook/Leposavić portal

clock

Septembar 30, 2020   19:29

0

167

Već sedam godina deca Južnobačkog okruga pomažu svojim drugarima u Leposaviću

Sedmu godinu zaredom učenici osnovnih i srednjih škola iz Južnobačkog upravnog okruga skupljaju školski pribor za svoje drugare iz opštine Leposavić. Oko 250 paketa načelnik Milan Novaković uručio je direktoru Osnovne škole „Stana Bačanin“ u Lešku, Darku Gurešiću.

Predsednik Privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić i načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić sa saradnicima, organizovali su sastanak u zgradi opštine Leposavić sa načelnikom Južnobačkog upravnog okruga Milanom Novakovićem i direktorima osnovnih i srednjih škola iz Novog Sada, objavljeno je na fejsbuk profilu Leposavić portal.

„Ovo postaje tradicija, prijateljstvo traje već sedam godina. Danas smo ugostili načelnika Južnobačkog okruga i direktore osnovne škole i gimnazije „Laza Kostić“ iz Novog Sada. Sastanku su prisustvovali i direktori osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Leposavić jer je naš zadatak da spojimo, da povežemo naše škole sa školama u Novom Sadu, to smo radili u prošlosti, to ćemo raditi u vremenu ispred nas. Danas jedan lep gest, gde su deca, đaci, osnovnih i srednjih škola Južnobačkog okruga prikupili pakete školskog pribora, koje su namenili svojim vršnjacima na teritoriji opštine Leposavić i uopšte Kosova i Metohije, tačnije u opštini Gračanica gde će delegacija obići decu osnovnih i srednjih škola sa teritorije opština Gračanica kojima će uručiti poklone. Veliku zahvalnost dugujemo načelniku okruga, direktorima škola, pre svega zahvalnost deci sa teritorije Južnobačkog okruga, koji misle na svoje vršnjake. Mnogo više od samih poklona znači prisustvo i briga naših prijatelja, pre svega gospodina Novakovića za srpski narod, što nama mnogo znači. Naravno, tu je i naša država, koja svakodnevno brine i pomaže stanovništvu sa prostora Kosova i Metohije“, rekao je predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

„Veliko je zadovoljstvo da smo ovde ponovo sa vama, već sedmu godinu kako Bački upravni okrug zajedno sa decom sa područja Južnobačkog okruga, decom iz osnovnih i srednjih škola sakuplja školski pribor. Ovo godine smo za Osnovnu školu „Stana Bačanin“ u Lešku obezbedili 250 paketa školskog pribora. Najveća vrednost ove akcije koju zajedno radimo sa decom iz osnovnih i srednjih škola, je jedinstvo i taj osećaj dece i njihovih roditelja da pomognu svojim drugarima sa područja Kosova i Metohije. Nije pomoć samo u pitanju nego je pažnja, znaju da imaju svoje drugare i to je nešto što mi te mlade naraštaje učimo jedinstvu, pripadnosti državi Srbiji, da znaju sve delove svoje države a sa druge strane jedinstvo nam je najvažnije u ovoj politici i ukoliko decu ne budemo vaspitavali u tom duhu nećemo imati budućnost a na ovaj način imamo svetlu budućnost i politiku koju sprovodi naš predsednik i naša Vlada je ta koja nam daje čvrste garancije, da upravo ovi mladi naraštaji su naša najveća vrednost i budućnost. Zato njima poklanjamo pažnju i trudimo se da svake godine obiđemo po neku novu osnovnu i srednju školu, da porazgovaramo sa decom, roditeljima, nastavnicima, profesorima, kako bi preneli utiske kada se vratimo nazad za Novi Sad i Južnobački okrug“, rekao je načenik Južnobačkog upravnog orkuga Milan Novaković. 

„Nosimo jako lepe utiske, utiske o vrlo organizovanoj aktivnosti na svemu onome što se radi, i po svemu sudeći ima budućnosti za srpski narod na Kosovu i Metohiji“, dodao je Novaković.

„Nema veće sreće i zadovoljstva nego kada smo u prilici da pomognemo našim školama, našoj deci, još veća sreća i zadovoljstvo je kada se njihovi vršnjaci iz Srbije okupe zajedno oko jedne ideje da pomognu svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji. Pre svega za takvu jednu inicijativu, zahvalni smo načelniku Južnobačkog upravnog okruga Milanu Novakoviću, direktorima škola opštinama kojima pripadaju. Imamo jednu odličnu dugogodišnju saradnju i prijateljstvo sa njima i nadamo se da će ta koordinacija i saradnja biti još jača, još snažnija, kako bi pokretali još ideja, inicijativa, da prevaziđemo sve probleme i izazove sa kojima se suočavamo. Mi nastavljamo ovde uz pomoć države Srbije, uz pomoć Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da vodimo politiku jedinstva, solidarnosti i ljubavi, i to prezentujemo svakog dana na terenu. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje intezivno da radimo i gradimo kako bi omogućili bolju budućnost za našu decu na Kosovu i Metohiji“, rekao je načelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić.

„Zahvaljujem se u ime učenika Osnovne škole „Stana Bačanin“, u ime kolektiva i svoje lično ime, Južnobačkom upravnom okrugu i načelniku Novakoviću na poklonima koji su pripremila za našu školu. I nadam se da ćemo u budućem periodu imati još bolju saradnju, ne samo između okruga i škola, već i među samom decom, a kada prevaziđemo situaciju sa koronavirusom i sa međusobnim posetama dece i sa jedne i sa druge strane, rekao je direktor OŠ „Stana Bačanin“ iz Leška Dejan Gurešić.

Izvor: TV Most, Leposavić portal

KiMLeposavićJužnobački okrug
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva