:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2019   20:28

0

206

Večeras drugo polufinale Evrovizije 2019.

Drugo polufinale 64. po redu takmičenja za Pesmu Evrovizije koje se održava u Tel Avivu pod sloganom Dare to Dream ("Usudi se da sanjaš") biće održano večeras u 21 čas. U drugom polufinalu "Evrosonga" takmičiće se Jermenija, Irska, Moldavija, Švajcarska, Letonija, Rumunija, Danska, Švedska, Austrija, Hrvatska, Malta, Litvanija, Rusija, Albanija, Norveška, Holandija, Severna Makedonija i Azerbejdžan. 

Za ovakav raspored zaduženi su producenti, koji su osmislili program kako bi se svaki takmičar prikazao u što boljem svetlu i kako bi oba polufinala bila što uzbudljivija za gledaoce.

Još u januaru kada su izvučeni učesnici polufinalnih večeri, žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice "velike petorke" čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu 18. maja. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije.

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala naći će se u finalu 64. Pesme Evrovizije. Prezenteri koji će nas voditi kroz obe polufinalne večeri, kao i kroz finale, biće Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub. Nakon Kijeva 2017, gde smo imali isključivo mušku postavu voditelja i Lisabona 2018, gde smo imali isključivo žensku postavu voditelja, ove godine domaćini su promešali karte. U Izraelu ćemo gledati eklektičnu kombinaciju ne samo muških i ženskih voditelja, već iskustva i tradicije sa jedne, i medijskih ikona nove generacije sa druge strane. Publiku će kroz tri evrovizijske večeri zabavljati voditelj sa 25 godina iskustva i najpoznatija izraelska manekenka svih vremena, ali i jedan od 100 najuticajnijih gej ljudi sveta po izboru OUT magazina i uspešna mlada jutjuberka.

Iako je Izrael već jednom bio domaćin takmičenja za Pesmu Evrovizije 1999. godine, ovo je prvi put da će se "Evrosong" održati u Tel Avivu. Mesto dešavanja biće Expo Tel Aviv, čiji Paviljon 2, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000m2 i diže se do visine od 20m bez potpornih stubova.

Izvor: RTS

Eurosong 2019.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva