:

:

TV Most

clock

Novembar 16, 2022   15:19

0

144

Većina spremna da formira novu vladu Crne Gore

Parlamentarna većina je spremna da preuzme odgovornost za formiranje nove crnogorske vlade i da ima mandatara, rekao je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić nakon današnjeg sastanka lidera stranaka stare-nove većine i istakao da su predsednika države označili kao uzurpatora.

Najavio je da će u petak prisustvovati sastanku lidera parlamentarnih stranaka koji je zakazala predsednica Skupštine Danijela Ðurović.

Rekao je i da poslaici Demokratskog fronta glasati za sve kandidate za Ustavni sud, te pozvao opoziciju da učine isto.

Na sastanku su, kazao je, dodatno ojačane sve odluke iz prethodnih meseci.

„Doneli smo odluku da zajednički delujemo u narednom periodu. Što se tiče opozicije, znate kako je prošla na lokalnim izborima i nije teško zaključiti što se otvaraju mnoge druge teme", rekao je Mandić.

Poručio je da neće dozvoliti gubitnicima lokalnih izbora da se predstave da su izbor većinske volje naroda.

Međunarodnim partnerima, kazao je, želi da prenese poruku da postoji parlamentarna većina.

„Tražimo samo ono što nam je narod dao, a kada dođu izbori glas naroda će odlučiti ko će biti parlamentarna većina. Imali smo veoma uspešan sastanak danas i time smo učvrstili zajedničko delovanje", reka je Mandić.

O usvojenim izmenama Zakona o predsedniku, kazao je, odlučivanje Ustavnis ud kada budu izabrane sudije.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, Demosa Miodrag Lekić, poslanici Pokreta za promjene Branko Radulović, Građanskog pokreta URA Miloš Konatar, Socijalističke narodne partije Bogdan Božović i Demokrata Dragan Krapović.

Prisutni su bili i lideri Prave i Ujedinjene Crne Gore, Marko Milačić i Goran Danilović, Raničke partije Maksim Vučinić, kao i funkcioner Civisa Zoran Miljanić.

Izvor: T a n j u g

Crna Goraformiranje vlade
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva