:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 19, 2019   8:30

0

484

Velika izlaznost na vanrednim izborima na severu Kosova i Metohije!

Danas se u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održavaju vanredni izbori za predsednike opština: Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Građani od ranih jutarnjih časova izlaze na izbore u velikom broju.

Biračka mesta otvarena su jutros u sedam časova. OEBS će tehnički asistirati prilikom glasanja, a pravo glasa u četiri opštine na severu ima blizu 60.000 birača, glasaće se na 87 biračkih mesta.

Kandidate za predsednike imaju Srpska lista, Demokratska partija Kosova i pokret Samoopredeljenje. Kandidati Srpske liste su Goran Rakić u Kosovskoj Mitrovici, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, Vučina Janković u Zvečanu i Zoran Todić u Leposaviću.

Srednjatehnička škola “Mihajlo Petrović Alas” jedan je od ukupno sedam biračkih centara u severnoj Kosovskoj Mitrovici, gde pravo glasa ima 22 242 birača. Oni će danas moći da glasaju na 27 biračkih mesta. Sve protiče u redu, a građani kažu das u ovi izbori referentni za opstanak Srba na ovim prostorima.

Na biračkom mestu u Srednjoj tehničkoj školi “Mihajlo Petrović Alas” od jutros glasanje za predsednike opština na severu Kosova, protiče u najboljem redu. Nisu zabeležene neregularnosti za sada.pored glasačkih kutiuja se osim komisije nalaze i posmatrači OESCa aispred biračkih mesta na redovnom zadatku su pripadnici KPS-e.

Jutros u 8 časova u STŠ ”Mihajlo Petrović Alas” glasali su kandidat Srpske liste za gradonačelnika Goran Rakić,predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

“Izbori prodiču u najboljem redu, sva biračka mesta sun a vreme otvorene, nema nikakvih problema, interesovanje građana je veliko. Iskoristiće svoje pravo glasa i time odrediti budućnost. Ono što je najbitnije jeste da svako radi svoj posao, građani odlučuju ko će ih voditi u narednom period”, rekao je Igor Simić.

Tačno u 07,00 časova otvoreno je biračko mesto u Zvečanu, pravo glasa u ovoj opštini ima 9 300 građana.

Izbore je raspisala prištinska administracija pet meseci nakon što su gradonačelnici tih opština podneli ostavke, zbog odluke Prištine da uvede takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije.

Izvor: TV Most

kimvanredni izborikosovska mitrovicazvečanzubin potokleposavić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva