:

:

TV Most

clock

Jun 06, 2019   21:11

0

194

"Velike ruske kompanije zainteresovane za saradnju u IT"

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović kaže ruske kompanije, među kojima su i velike korporacije, zainteresovane su da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija.

Popović je novinarima na ekonomskom forumu SPIEF u Sankt Peterburgu rekao da je razgovarao s predstavnicima nekoliko velikih ruskih kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Srbiju u oblasti inovacija, novih tehnologija - blokčejn tehnologije, veštačke inteligencije i slično.

Nenad Popović obraća se učesnicima konferencije

"Siguran sam da će u narednih nekoliko nedelja posetiti Srbiju, a u toku jula su dogovorenisusreti i dolazak dve velike ruske korporacije koje su zainteresovane da ulažu u industriju Srbije", naglasio je Popović.

Prema njegovim rečima, te su kompanije čule za veliki potencijal Srbije u oblasti IT i digitalizacije i žele da ostvare kontakt sa srpskim kompanijama.

"Sve sam ih pozvao da dođu u Srbiju, da nas posete, da i oni vide ovo što je pre neki dan najrenomiranija američka kompanija za analizu startap biznisa rekla za Srbiju – da je naša zemlja, odnosno da su Beograd i Novi Sad, među pet najboljih mesta za investicije u startap kompanije. I ta novost se zaista brzo pročula i došla do svih zainteresovanih u celoj Evropi i svetu", rekao je Popović.

Ocenio je da će biti sve više takvih kompanija i da će Srbija još povećati izvoz inovacionih tehnologija i IT usluga, što će povećati broj novih radnih mesta i plate građana.

Popović je zaključio da velike svetske kompanije u toj oblasti vide kao veliki potencijal odlične srpske inženjere.

Izvor: Танјуг

PopovićIT sektorulaganjeRusija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva