:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 28, 2023   20:02

0

210

Veliko interesovanje visokoškolaca Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici za studentske kartice

Među više od 240 hiljada studenata u Srbiji, koji imaju pravo na studenstke kartice sa brojnim olakšicama , koje je obezbedila država Srbija, nalaze se i visokoškolci Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na fakultetu Tehničkih nauka u severnoj Mitrovici, svečano su dodeljene  studentske kartice, koje će umnogome olakšati visoke troškove studiranja.Stoga nije čudo, sto su ove kartica, sa brojnim benefitima,  naišle na veliko interesovanje korisnika.

,, Kartice znače mnogo svim studentima jer nude širok spektar popusta, od javnog prevoza, bioskopskih karata, apoteka i gotovo svih usluga, koje mi studenti koristimo", ističe Mihajlo Stojisavljević.

Kartice su već aktivne i na njih imaju pravo svi studenti akreditovanih državnih i privatnih fakulteta i akademija.

,, Banka PŠ ponudila je besplatno održavanje kartica, kao i korišćenje digitalnog i mobilnog bankarstva. U ime dobrodošlice, svim studentima, PŠ uplatila je po 1.000 na račun", istakao je direktor filijale u Kosovskoj Mitrovici Igor Rodić.

Da je ovo samo početak velikog projekta , koji ima za cilj poboljsanje uslova zivota i rada mladih, potvrdio je, u ime studenata, Nemanja  Biševac.

,,Mi živimo u specifičnim okolnostima koje zahtevaju i specifična rešenja.Univerzitet u Mitrovici će u narednom periodu, zajedno sa studenskim organizacijama, lokalnom samoupravom i privrednicima  raditi na obezbeđivanju što većeg broja popusta za naše studente", naglasio je Biševac.

Studentske kartice već sada omogućavaju popuste na avio i drumski saobraćaj,  proizvode u brojnim trgovinama, kao i besplatne usluge plaćanja i podizanja novca u PŠ, sto je nemalo rasterećenje budžeta.

Izvor: TV Most ; foto: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva