:

:

TV Most

clock

Septembar 02, 2021   18:43

0

127

Velja reagovao na poziv Selakovića Srbima

Bljerim Velja, šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani, reagovao je danas na poziv ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića da Srbi iz svih krajeva gde žive 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku. 

Velja je na Tviteru napisao da ministar Selaković ponavlja “hegemonistički san” režima u Beogradu za koji navodi da je odlučno poražen u ratovima 90-ih godina 20. veka u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Kosovu. 

“SAD, EU i NATO okončali su ovu opasnu i destabilizujuću ideju”, naveo je Velja, koji je uz objavu na Tviteru postavio i vest o tom pozivu Selakovića Srbima.

Starović: Licemerno reagovanje Velje na Selakovićev poziv Srbima 

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović kaže da je licemerno da Bljerim Velja, šef kabineta predsednice Kosova Vjose Osmani, reaguje na poziv šefa srpske diplomatije Nikole Selakovića da Srbi 15. septembra na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, istaknu srpsku trobojku. 
Starović je na Tviteru napisao da je uskraćivanje prava srpskom narodu da slavi svoju zastavu u suštini rasističko.

“Uskratiti srpskom narodu pravo da slavi svoju zastavu je u suštini rasističko, bez obzira na to kako to pokušali da uokvirite. Posebno kada se radi o samim momcima koji zvanično slave Dan zastave susedne Albanije. Licemerje u svom najboljem izdanju”, naveo je  Starović.

Starović je uz objavu na Tviteru postavio i objavu Bljerima Velje koji je reagovao na istoj društvenoj mreži na Selakovićev poziv Srbima. 

Izvor: Kosovo Onlajn

Bljerim VeljaNikola SelakovićNemanja Starović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva