:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Mart 01, 2019   10:02

0

95

Venecuela: O Gvaidu odlučuje Vrhovni sud kad reši da se vrati

Ambasador Venecuele u UN Samuel Monkada izjavio je da će o sudbini vođe venecualanske opozicije Huanu Gvaidu odlučiti Vrhovni sud, kada Gvaido odluči da se vrati u zemlju.

"Venecuela ima institucije, imamo Vrhovni sud i na Vrhovnom sudu je da odluči po tom pitanju", kazao je Monkada, prenosi TASS.

Agencija navodi da je američki specijalni izaslanik za Venecuelu Eliot Ejbrams istovremeno obećao podršku Gvaidu i zapretio vladi u Karakasu da će se suočiti sa međunarodnim odgovorom u koliko vođa opozicije bude uhapšen po povratku u zemlju.

Podseća se da je venecuelanski Vrhovni sud ranije zabranio Gvaidu napuštanje zemlje, ali je on bez obzira na to 22. februara otputovao u u kolumbijski grad Kukutu na granici sa Venecuelom kako bi nadgledao isporuku humanitarne pomoći.

Rojters je preneo da je Gvaido juče iz Brazila poručio da će se do ponedeljka vratiti u Venecuelu uprkos pretnjama koje su upućene njemu i njegovoj porodici, kao i da će danas otputovati u Paragvaj.

Gvaido je, obraćajući se novinarima nakon susreta sa brazilskim predsednikom Žairom Bolsonarom, rekao da bez diskusije o izborima neće biti razgovora sa predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom.

S druge strane, Bolsonaro je rekao da je Gvaido oličenje nade za povratak "slobodne, demokratske i prosperitetne Venecuele."

Predsednik Paragvaja Mario Abdo je na Tviteru potvrdio da će Gvaido boraviti u poseti Paragvaju.

Izvor: Танјуг

VenecuelaUN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva