:

:

TV Most

Foto: Radio Kosovska Mitrovica

clock

Januar 14, 2021   14:54

0

148

Veoma otežan saobraćaj na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan zbog snega na kolovozu

Usled obilnih snežnih padavina, saobraćaj se na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan odvija veoma usporeno i otežano. Ekipe komunalnih preduzeća iz Kosovske Mitrovice i Zvečana su se aktivirale u samim naseljima, dok je kolovoz na ovom putu pod snegom i izuzetno klizav. 

 

Vozila se kreću brzinom od 20 do maksimalno 40 kilometara na sat i na putu je formirana kolona.

Prema rečima našeg reportera, na putu Kosovska Mitrovica – Zvečan, ni dva sata nakon što je gust sneg počeo da pada, nema ni rizle ni soli.

Slična situacija je i na magistralnom putu, gde je izvestan broj automobila proklizao i ostao pored puta, na deonici između Rudara i Grabovca.

U JKP “Standard” Kosovska Mitrovica , kao i u JKP Zvečan saznajemo da imaju dovoljno mehanizacije, ljudstva kao i rizle i soli, ali da je njihova nadležnost održavanje ulica u samim naseljima, ne i puta Kosovska Mitrovica – Zvečan. Sa druge strane, u “Kosmet putu” kažu da se put Kosovska Mitrovica – Zvečan klasifikuje kao lokalni put i stoga za njegovo održavanje jesu nadležne opštinske službe, dok je MBA Miljković zadužen za održavanje magistralnog puta.

U međuvremenu, građanima se savetuje da budu strpljivi i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

putevisnegKosovska MitrovicaZvečan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva