:

:

TV Most

Foto: Sputnik

clock

April 04, 2019   17:50

0

287

Vernici i sveštenstvo danonoćno dežuraju i brane krstionicu na Miholjskoj prevlaci

Vernici i sveštenstvo organizuju dežurstva u smenama koje će stalno dežurati na Miholjskoj prevlaci i braniti krstionicu.

 

Oko 15 časova u Boki se proširila informacija da, navodno, velike policijske snage iz Podgorice kreću prema Miholjskoj prevlaci, kako bi obezbedile sprovođenje u delo rešenja Građevinske inspekcije o rušenju bespravno podignute krstionice Manastira Svetog Arhangela Mihaila, a koje su vernici sprečili u utorak u zoru.

Kako prenose „Vijesti“, iz Uprave policije je dematovano da je policija iz Podgorice krenula ka Miholjskoj prevlaci.
„Molimo medije da, kako ne bi dolazilo do objavljivanja ovakvih dezinformacija pa potom i demantovanja, prvo provere kod Uprave policije da li su ovakvi i slični navodi tačni“, navode iz policije.

Vernici Mitropolije crnogorsko-primorske su odmah reagovali na navode, pa se za manje od pola sata u kompleksu manastira okupilo nekoliko stotina ljudi spremnih da brane krstionicu.

Vernici i sveštenstvo organizuju dežurstva u smenama koje će stalno dežurati na Prevlaci i braniti krstionicu.

Protojer Mijajlo Backović, sekretar Odbora za obnovu manastira Svetog Arhangela Mihaila, ponovio je da Amfilohije nije dao blagoslov da se gradi crkva, već krstionica.

„Crkva se neće rušiti, a to pokazuju i vernici koji su se ovde okupili za pet minuta“, kazao je protojerej Backović za „Vijesti“.

Izvor: Sputnik

Miholjska prevlakakrstionicapolicijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva