:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Septembar 06, 2021   17:44

0

121

Veselin Veljović pušten da se brani sa slobode

Savetnik predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović, pušten je da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Po izlasku iz suda, Veljović je prokomentarisao da je donošenjem rešenja o ukidanju pritvora "potvrđeno da Crna Gora ima kapacitete i institucije".

"Vjerujem da je ovdje riječ ne o činjenicama i ne o istini nego o političkom progonu i političkoj osveti premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića", kazao je Veljović, prenosi RTCG.

Tužilaštvo Veljovića, doskorašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Veljović je uz predlog tužilaštva za određivanje pritvora bio priveden sudiji za istragu Osnovnog suda na Cetinju.

Prethodno, tužilaštvo mu je odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svedoke.

Prema tvrnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege, podsećaju Vijesti.

Vijestima je iz bezbjednosnog sektora saopšteno da je Veljović pokušao da preuzme komandu nad policajcima koji su čuvali Cetinjski manastir od demonstranata koji su protestovali zbog ustoličenja Joanikija.

Izvor: RTS, Vijesti, RTCG

Crna GoraVeljovićCetinjeneredi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva