:

:

TV Most

clock

Avgust 22, 2019   17:49

0

183

Veselji kandidat za premijera

Kadri Veselji, predsednik najuticajnije Demokratske partije Kosova (DPK) u odlazećoj PAN koaliciji, potvrdio je danas da će biti kandidat za budućeg premijera.

Nakon raspuštnja kosovskog parlamenta, čiji je Veselji bio predsedavajući, tvrdi da Kosovo neće propasti. Veselji je rekao da je kao predsednik kosovske skupštine preduzeo sve zakonske mere u skladu sa ustavom da bi odluka o raspuštanju parlamenta bila doneta i raspisani prevremeni izbori.

Kao premijer, ako bude izabran, kaže, boriće se protiv korupcije. Zadovolljan je i što su sve parlamentarne grupe ispoštovale inicijativu o raspuštanju parlamenta, te dodao da je on, kao uvek, održao reč i odluka je doneta.

"Rekao sam im da će biti izbora i biće ih. Rekao sam i da će svi korumpirani biti uklonjeni, jer zakon je jači od bilo kojeg pojedinca na Kosovu. Tako će biti i u borbi protiv korupcije za koju se zalažem", rekao je Veselji, prenela je Koha.

On je rekao i da su prioriteti Prištine "pravedna država, vladavina zakona, partnerstvo sa zapadnim državama, i SAD, kao i integracija u EU".

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva