:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Mart 11, 2020   17:27

0

197

Veselji: Kurti je svojim stavom prema SAD ključni neprijatelj Kosova 

Nisam verovao da ćemo u Skupštini Kosova raspravljati na način o tome koliko su bitni naši odnosi sa SAD i ne mogu da verujem da će za ovako malo dana nova vlada stvoriti toliku zabrinutost kod građana, rekao je na vandrednoj sednici Skupštine Kadri Veselji ispred parlmentarne grupe DPK. 

Veselji je optužio vladu premijera Aljbina Kurtija da nije preduzela ništa u rešavanju problema građana i,kako je rekao, građani su žrtva loših kalkulacija i namera, ideoloških i ličnih dogmi. 

„Žrtovao je građane i državu i doveo u pitanje neše odnose sa našim ključnim partnerom SAD“, rekao je Veselji. 

Dodao je da sa načinom razmišljanja premijera Kosovu preti da se ukinu donacije vredne više miliona dolara i da Kosovo ne stiže nigde time šte se, kako je rekao, manipuliše  sa emocijama i osećanjima građana. 

Veselji je uputio i pitanja premijeru Kurtiju da objasni šta postiže tvrdoglavim stavom o taksama, da li garantuje građanima suverenitet u očuvanju teritorijalnog integriteta Kosova,  da li moćže pružiti garanciue da trupe SAD neće otići sa Kosova i koja je njegova druga alternativa za odnose sa Amerikom? 

„Možemo da budemo ili levičari ili desničari, ali Kosovo treba da bude iznad svih ideologija, jer moramo zapamtiti da imamo samo jednu državu koja se ne može ugroziti od bilo koga, da li su to politički avanturisti ili bilo ko će ugroziti naše „svete“ odnose sa Amerikom. Svojim stavom vi ste ključni neprijatelji sebe i skupštine Kosova“, rekao je Veselji.

Izvor: Kosovo online

KiMVeseljiKurtiSAD
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva