:

:

TV Most

Foto: AntenaM

clock

Maj 24, 2019   19:43

0

115

Veselji: Najava ostavki gradonačelnika na severu štetna

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji ocenio je danas da je najava ostavki novoizabranih gradonačelnika sa severa Kosova neprimeren i štetan čin koji, kako kaže, podriva kosovsku koegzistenciju i stabilnost.

"To pokazuje jasan nedostatak spremnosti Beograda za izgradnju mira i dobrosusedstva", napisao je Veselji na Fejsbuku.

Veselji je pozvao EU i druge međunarodne partnere da garantuju da će izvršiti pritisak na Srbiju da primeni sporazume potpisane u Briselu.

"Uprkos ovim provokacijama, želim da istaknem da je Kosovo zemlja uzor u Evropi kada je reč o garantovanju prava nemanjinskih zajednica i da će nastaviti sa procesom konačnog dijaloga kako bi se došlo do konačnog rešenja problema iz prošlosti pod uslovom da Srbija prizna Kosovo i njegovo mesto u UN", naveo je Veselji, prenosi Koha.

Pedsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je, posle sastanka političkih predstavnika Srba sa KIM sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da su izabrani gradonačelnici spremni da napuste ponovo institucije ako ne bude razumevanja Prištine, ali i da će se to desiti na svim nivoima - od tužilaštava i sudova, do prosvete.

Izvor: T a n j u g

VeseljiSrpska listagradonačelniciKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva