:

:

TV Most

Foto: NSPM

clock

Januar 23, 2019   15:33

0

213

Veselji: Ne plašimo se izazova, ni dijaloga ni sukoba sa Srbijom

Prištnske institucije se ne plaše predstojećih izazova, ni dijaloga, ni sukoba sa Srbijom, izjavio je danas pedsednik kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, prenela je RTK.

Veselji je, u obraćanju na komemorativnom skupu u Mitrovici, povodom 103. godišnjice od ubistva Ise Boletinija, kojeg Albanci doživljavaju kao nacionalnog heroja, rekao da Priština u dijalog sa Beogradom ulazi da bi „osnažila Kosovo, državu i narod“.

„Zajedno sa našim velikim partnerima i saveznicima na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, budite sigurno da ćemo uspeti. Pobedićemo“, rekao je Veselji.

Sadašnja generacija ima misiju da, kako je rekao, „Kosovo zauvek bude slobodna, nezavisna i suverena država, član porodice suverenih država, u UN, NATO i EU“.

„Mi kao generacija znamo odakle smo došli, šta nasleđujemo i gde želimo da budemo. Znamo za zadatke kojima nas je zadužila istorija i ne nameravamo, ni na trenutak da od njih odustane. I ne postoji adekvatnije mesto od Mitrovice da se to kaže. Ne, jer Mitrovica je amblem nacije. Mitrovica je volja Ise Boletinija. Danas i zauvek, tamo gde je Mitrovica, tamo je i Kosovo“, rekao je Veselji.

Izvor: Танјуг

Veseljidijalog Beograda i PrištineSrbijaKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva