:

:

TV Most

clock

Avgust 18, 2019   8:09

0

359

Veselji: Novo Brdo dragulj naše kulturne baštine

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog kosovske zastave koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo, kao i na policiju i druge institucije koje se, kako je rekao, "brinu o kosovskim dragocenim spomenicima".

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vekovima služilo kao raskrsnica civilizacija. Još sam ponosniji na prelepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocenim spomenicima", napisao je Veselji u poruci na Fejsbuku.

"Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasleđe", poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima kosovske policije u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva kosovska zastava na srednjovekovnom srpskom spomeniku.

"Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politički instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik", dodao je Veselj

Izvor: TAНЈУГ,РТС

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva