:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Januar 30, 2019   9:54

0

217

Veselji o koalicionom parnterstvu sa Haradinajem: Svako bude ostavljen u blatu, kada nanosi štetu državi

Predsednik Skupštine Kosova, i istovremeno predsednik DPK, Kadri Veselji je izjavio da će vlada pasti samo ako Haradinaj sruši  samog sebe, jer ga DPK neće srušiti.

Veselji je u emisiji „Debata plus“ na RTV Dukađin, naveo da nema političke ambicije takve prirode koje bi podrazumevale da samo sedi u fotelji na vlasti.

„U politiku nisam ušao zarad sedenja u fotelji. Poštujem kao svetinju svaku instituciju, u ma u kojoj da sam...Išli smo na prethodne izbore jer nismo mogli da donosimo odluke. Nije bila naša želja da idemo na izbore“.

Predsednik DPK je rekao da se, samo kada se nanosi šteta strateškom interesu zemlje, predaje mandat.

„Ja svakoga ostavljam (u blatu), kada nanosi štetu državi. Ne ide tako zemlja napred. Nanosi se šteta strateškom interesu zemlje. Nanosi se šteta partnerstvu sa SAD. Ja mandat dajem samo narodu, ne stavljam ga u džep“, rekao je on, prenosi „Telegrafi“.

Veselji je rekao da je građanski mandat za mesto premijera dobio Ramuš Haradinaj, ali je istakao da ipak ima par sugestija za njega.

„Ono šta sam najviše tražio od Haradinaja, jeste da se fokusira više na ekonomske reforme, i da više vodi računa u pogledu odnosa sa SAD i ostalim partnerima. Nije pitanje partnerstva sa SAD šala“, rekao je Veselji.

Izvor: Telegrafi

veseljiskupštinaDPKharadinaj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva