Veselji odbacio optužbe za zelenašenje, pitao policiju zašto je ćutala

:

:

TV Most

Foto: AntenaM

clock

Maj 23, 2019   11:32

0

126

Veselji odbacio optužbe za zelenašenje, pitao policiju zašto je ćutala

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji je odbacio je danas bilo kakve veze sa aferom zelenašenja u kojoj se pominje.

On je istakao da će istrajati na zahtevu da se ta situacija do kraja razjasni i odgovorni izađu pred lice pravde.

Veselji je na vanrednoj konferenciji za medije izjavio kako nema nikakve veze ni sa ovim slučajem niti sa osobama koje se vide na video snimku.

"Ovo je klasičan slučaj prevare i manipulacije za šta sam ubeđen da su i organi reda i sudstva bili na vreme informisani. Želim da vas osiguram da ako bude jedne indikacije mog uključivanja u ovu aferu ja danas izjavljujem da ću podneti ostavku", rekao je Veselji.

Sa punom sigurnošću kažem da je moje ime zloupotrebljeno u ovom kriminalnom aktu prevare, kazao je Veselji i dodao da kada se utvrdi istina o tome neko treba da krivično i institucionalno odgovara.

Veselji je optužio pripadnike istražnih jedinica Policije Kosova i tužilaštva da iako su, kako se u javnosti kaže, imali informacije o tom slučaju nisu do sada preduzeli potrebne zakonske mere.

"Kako je moguće da se o ovom slučaju organizovanog kriminala za koje su postojale činjenice 2013 godine preduzmu mere sa šest godina kašnjenja. Ko je on ili ona ili oni koji su pokrivali ovaj slučaj organizovanog kriminala za više od šest godina. Kome i za koji je račun odgovaralo da se toliko kasni, pokriva ili ne kažnjava krivično delo", kazao je Veselji.

On je rekao da ljude koji se vide na video snimku koji se od prekjuče pojavio u javnosti niti zna niti ima bilo kakve veze sa njima i da će svi oni odgovarati zbog zloupotrebe njegovog imena.

"Ovde se radi o dva kriminalna akta, onaj ko je izvršen i zločinom skrivanja kriminalnog akta. Da se šest godina drži skrivenim kriminalni akt i da se ne kazni je najveće kriminalni delo", kazao je predsednik kosovskog parlamenta.

Izvor: B 92

Veseljikriminal
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva