Veselji traži raspuštanje skupštine i zakazivanje izbora

:

:

TV Most

Foto: FB / Kadri Veselji

clock

Jul 30, 2019   8:02

0

119

Veselji traži raspuštanje skupštine i zakazivanje izbora

Predsednik kosovske skupštine i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji zatražio je juče raspuštanje skupštine i određivanje datuma održavanja izbora, uz ocenu da su oni neizbežni.

 

Veselji je rekao da će preuzeti inicijativu da sazove sednicu, što je, kako je naveo, njegova ustavna odgovornost, a na toj bi sednici dvotrećinskom većinom trebalo da bude doneta odluka o njenom raspuštanju, prenosi RTK2.

Prema njegovim rečima, postoje dve opcije za zakazivanje izbora - sastanak političkih stranaka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem ili da skupština odluči o sopstvenom raspuštanju. 

"Pozvao sam kolege iz političkih stranaka da se okupe u skupštini, da se dogovorimo o raspuštanju, a trebalo bi da se dogovorimo i o datumu izbora", rekao je Veselji za RTK, posle sastanka Upravnog veća DPK.

U vezi sa pozivom odlazećeg premijera privremenih institucija Ramuša Haradinaja političkim strankama na konsultacije, Veselji je rekao da se one tom pozivu neće odazvati, navodeći da je ostavka bila želja Haradinaja.

Izvor: T a n j u g , RTK2

Kadri VeseljiSkupština KosovaizboriDPK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva