:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Jul 07, 2021   10:42

0

118

Veseljiju produžen pritvor za još dva meseca

Nekadašnjem pripadniku Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Kadriju Veseljiju produžen je pritvor za još dva dodatna meseca.

Rizici od bekstva, opstrukcije napretka krivičnog postupka i ponavljanja krivičnih dela protiv onih koji se suprotstavljaju OVK i dalje postoje, a Veseljijev uticaj nad svojim podređenim "aktivniji je nego ikad", smatra sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća u Hagu, Nikolas Giju, koji je potpisao odluku o produžetku pritvora.

Veseljijeva odbrana, ukoliko želi, sada ima rok da preda novi zahtev za puštanje iz pritvora ne kasnije od 12. avgusta, prenosi KoSSev.

Što se tiče tužilaštva, ukoliko Veseljijeva odbrana uloži zahtev, Tužilaštvo ima rok do 16. avgusta da da svoj komentar, a potom i Veseljijeva odbrana, ne kasnije od 26. avgusta.

Sudija je u odluci konstatovao da pritvor "ostaje neophodan", jer nije bilo relevantnih promena okolnosti u odnosu na utvrđene razloge za određivanje mere pritvora".

Veselji je početkom maja bio privremeno pušten iz pritvora Specijalnog suda u Hagu i doputovao je u Kosovsku Mitrovicu zbog lošeg zdravstvenog stanja njegovog oca. 

Tužilaštvo Specijalnog suda u Hagu potvrdilo je optužnicu protiv predsednika Demokratske partije Kosova Kadrija Veseljija, početkom novembra 2020. godine.

Nekadašnji šef obaveštajne službe takozvane OVK Kadri Veselji negirao je krivicu za optužbe Specijalizovanog kosovskog tužioca u Hagu.

Specijalizovano tužilaštvo podnelo je u junu predlog optužnice protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija.

Izvor: RTS, FoNet

KiMVeseljiSpecijalni sud za OVK
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva