:

:

TV Most

clock

Novembar 18, 2022   16:14

0

131

Vesić: Francuska ostaje strateški partner Srbije u Evropi

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom o nastavku i unapređenju saradnje u oblasti infrastrukture i poručio da Francuska ostaje strateški partner Srbije u Evropi.

Ministar Vesić je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske stabilni i tradicionalno prijateljski i da je jačanje političke i ekonomske saradnje sa Fracuskom jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Vesić je izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja Srbije i Francuske nastaviti i ubuduće, a posebno kada su u pitanju strateški važni infrastrukturni projekti u Beogradu i Srbiji, saopštilo je ministarstvo.

Ministar je naveo da su neki od tih projekata i beogradski metro, izgradnja fabrika otpadnih voda, kao i projekat koncesije za beogradski aerodrom.

Ambasador Francuske Pjer Košar zahvalio je ministru na toplom prijemu i čestitao mu nedavno stupanje na novu dužnost u Vladi Srbije.

Košar je istakao da su odnosi između Srbije i Francuske veoma snažni u raznim oblastima, naročito u oblasti modernizacije infrastrukture i najavio nameru Francuske da aktivno nastavi saradnju sa Srbijom.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na poverenju koje ukazuje Francuskoj i njenim preduzećima da aktivno učestvuju na tržištu Srbije.

Izvor: T a n j u g

SrbijaFrancuskaGoran VesićPjer Košar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva