:

:

TV Most

clock

Mart 31, 2019   17:57

0

237

Vesić: Krivične prijave zbog džakova i blokade Kolarčeve ulice

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su današnjom blokadom saobraćaja u Kolarčevoj ulici predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i odbornici Saveza za Srbiju predvođeni Nikolom Jovanovićem pokazali kako se sprovodi teror i nasilje nad građanima Beograda i najavio da će Gradski sekretarijat za saobraćaj protiv njih podneti krivične prijave.

Vesić je rekao da će protiv Jovanovića, Bastaća i ostalih aktivista biti podnete krivične prijave jer su zaustavili saobraćaj i organizovali teror nad građanima Beograda.

- Mislim da je sud mesto gde treba da objasne zašto ovo rade, jer kada se neko ponaša kao huligan, uništava grad i sprečava njegovo funkcionisanje onda treba da odgovara u skladu sa zakonom - poručio je Vesić.

Naglasio je da su članovi SzS danas zatvorili grad i sprečili normalno funkcionisanje saobraćaja i na taj način pokazali kako izgleda njihova politika nasilja na delu.

- Ono što smo čuli od Bastaća i predstavnika koalicije Dragana Đilasa da oni žele da se u Beogradu ništa ne radi, da svi radovi stanu, da se Beograd ne uređuje samo zato što oni, kada su bili na vlasti, nisu bili sposobni da to rade.

Kako je rekao, oni ne podržavaju uređenje Trga republike, širenje pešačke zone, što je, kaže Vesić, bilo predviđeno još 1985.godine, ure]enju Savskog trga, Karađorđeve i drugih ulica samo zato što oni nisu znali to da urade.

- Protive se gondoli, a planirali su da naprave gondolu od Ade Ciganlije prema Košutnjaku, protive se Beogradu na vodi jer nisu bili u stanju da sprovedu njihov projekat “grad na vodi” koji je Đilas promovisao 2012. u Kanu - naveo je Vesić.

Izvor: Танјуг

Goran Vesićblokada Kolarčeve ulicekrivične prijaveSzS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva