:

:

TV Most

clock

Februar 15, 2023   20:12

0

201

Vesić: Lažne patriote hoće izazivanje haosa; Orlić: Vučić poziva na slogu i zajedništvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da su lažni desničari, lažne patriote i lažni političari pokazali danas ispred Predsedništva Srbije da je njihova jedina politika izazivanje haosa u zemlji, nasilno rušenje ustavnog sistema i ubistvo predsednika Aleksandar Vučić.

"Puška koja je danas pronađena kod teroriste Bobačeka podseća na ono što se dogodilo 2003. godine kada je iz slične puške ubijen premijer Đinđić.

Tada Srbija nije imala snage da zaštiti premijera od ubica. Danas je naša zemlja snažnija i zaštitiće predsednika Vučića i državu", istakao je Vesić u saopštenju.

On je izrazio nadu da tužilaštvo ima snage da privede pravdi i kazni one koji su nosili oružje sa namerom da ubiju predsednika kao i one koji su predsedniku javno pretili ubistvom.

"Teroristima je mesto u zatvoru", istakao je Vesić.

Sa protesnog skupa koji su večeras kod zgrade Predsedništva Srbije organizovale desničarske organizacije nezadovoljne francusko-nemačkim planom za KiM, upućene su pretnje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Orlić: Vučić poziva na slogu i zajedništvo, a antidržavna koalicija mu preti smrću

Na Sretenje svako pokaže svoje pravo lice: dok je Aleksandar Vučić pozivao Srbiju na slogu i zajedništvo u čuvanju države ostale nam od Karađorđa i Miloša, antidržavna koalicija je na srpskog predsednika krenula - snajperom i otvorenim pretnjama smrću, izjavio je večeras predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić.

"Da vidi Srbija šta ko zaista jeste, šta to može i ume da njenoj deci ponudi. Antidržavna bulumenta, što sebe naziva nekakvim "desničarima", okupila se ponovo skupa sa onim restlovima bivšeg režima koji su radili sve što su mogli da KiM oteraju što dalje od Srbije i što servilnije ispune svaki nalog stranaca, da danas - zajedno prete čoveku zaslužnom za 27 povučenih priznanja tzv. "Kosova", naveo je Orlić u saopštenju.

I još, na sve to, naglašava Orlić, da zlokobno preteći potvrde: da je danas pronađeni snajper u rukama njihovog aktiviste - sastavni deo te njihove "politike".

"To je sudbina koju su namenili našem narodu zlikovci spremni da mu državu, ne trepnuvši - unište, a taj narod gurnu u sukob i trajno zaviju u crno. Jer slepa mržnja prema Aleksandru Vučiću postala im je sada jedini smisao života, pa ne dozvoljava više prostora ni da gram razuma tu preostane", kazao je predsednik parlamenta.

Kako je naglasio, koliko im je do Srbije i bilo čega srpskog uopšte stalo, dodatno govori i to - da su svoj bal vampira organizovali upravo na Sretenje.

"Ali, umesto da oskrnave državni i narodni praznik, uspeli su samo da ljudima daju živi primer - onih na koje je i upozorio Aleksandar Vučić, ukazavši da od neodgovornih i nerazumnih treba najpre državu da čuvamo, jer su u stanju da je upropaste za dan, samo ako im se ukaže prilika. To Srbija, zemlja pristojnih, odgovornih ljudi, sigurno neće da im dopusti", naveo je Orlić.

"Naš je dug prema herojima Prvog srpskog ustanka, prema voždu, Milošu Velikom, prema svim junacima koji su njihovo delo nastavili i obezbedili nam da svoju državu imamo - da nikada ne dozvolimo nikome da nam je uništi i sruši, a ponajmanje talogu sa dna kace, kukavicama i divljacima žednim tuđe krvi i željnim vlasti makar i po najgoru cenu. Takvi sa Srbijom nemaju - ništa", zaključio je Orlić.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićprotestopozicijaVesićOrlić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva