:

:

TV Most

Foto: RAS

clock

April 13, 2019   10:06

0

290

Vesić: Protesti kako bi se oslabila pozicija Vučića u pregovorima

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da su protesti dela opozicije organizovani da bi se oslabila pozicija predsednika Srbije Aleksandar Vučića u pregovorima o trajnom rešenju kosovskog pitanja.

On je u intervjuu za TV Pink takođe izrazio nadu da će današnji protest opozicije u Beogradu proteći "bez uništavanja imovine i nanošenja štete" i pozvao građane da "ne nasedaju na provokacije".

"Poslednjih nekoliko meseci imali smo ružna iskustva, uništavali su imovinu, sprečavali radove, stotine hiljada dinara a nekad i milione smo morali da potrošimo da saniramo štetu. Svaki protest završavao se time što je grad bio naružen i oštećen, ali se nadam se da će posle današnjeg protesta grad biti kakav je bio jutros ", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju (SzS) Boško Obradović planirao juče posle konferencije za novinare da s poslanicima upadne u Skupštiinu Srbije i započne štrajk glađu, što bi, kako je ocenio, bio pokušaj državnog udara.

"Planirali su da uđu u institucije. Planirali su da počnu štrajk glađu u Skpštini grada Beograda i skupštinama gradskih opština Beograd. A sve da podignu tenziju i pozovu građane da zauzmu te institcije", rekao je Vesić.

On je dodao da su odbornici Skupštine grada Beograda i gradskih opština odlučili da čuvaju institucije i narodnu volju od, kako je rekao, huligana, i podsetio da se u Srbiji vlast gubi i dobija na izborima.

Prema njegovim rečima, Bošku Obradoviću "danas trebaju krv, neredi", jer, ako nema toga, ocenio je, ti protesti će se gasiti, jer je svake nedelje sve manje i manje učesnika. 

"Srbija je slobodna, demokratska zemlja i svako ima pravo da izražava svoje stavove. Mi razumemo i da ima nezadovoljnih građana, i mi u Skupštini grada spremni smo da razgovaramo s građanima. Problem je što onu mogu da budu zloupotrebljeni od strane Đilasa, Lutovca, Obradovaća", rekao je Vesić.

On je zamolio nezadovoljne građane da ne dozvole da budu oruđe u rukama dela opozicije predvođene Đilasom, Obradovićem i Jeremićem, jer je njihov cilj, kako kaže, samo da dođu na vlast.

Za Obradovića kaže da je siguran da će danas pokšati da izazove inscident, ali se nada da mu to neće speti. Dodaje da opozicija ima pravo da izrazi svoj politički stav, ali nemaju pravo da ruše. 

"Protesti su organizovani da bi se oslabila pozicija koju ima Aleksandar Vučića u pregovorima o trajnom rešenju KiM i kako Srbija ne bi mogla da se izbori za svoje legitimne interese i kako bi se oterali strani investitori", naglasio je Vesić.

Dodao je da građani na KiM znaju koliko predsednik Srbije radi za njih, znaju da je bivši predsednik Boris Tadić prebacio format pregovora iz UN u EU, gde je većina zemalja priznala nezavisnost Kosova, kao i to ko je napravio carine na Jarinju i Brnjaku.

Vesić kaže da je aktuelna gradska vlast dobila na izborima programom koji su kandidovali - izgradnja dva mosta, početak gradnje metroa, pet fabrika za preradu vode, gondola, a da je, s druge strane, opoziciji jedini program nasilje.

Dodaje da je sa izvođačem radova dogovoreno da se radovi na Trgu Republike završe do 1. septermbra, ali da ih u tome stalno ometaju predsednik opštine Stari grad Marko Bastać za koga kaže da misli da je jači od zakona. 

"O tome kako se reketiraju vlasnici kafića na Starom gradu, Bastać će odgovarati pred zakonom, ali i zbog davanja od preko 100 miliona dinara za sportski centar ''Milan Gale Muškatirović'', jer ne plaća račne", naglasio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Izvor: T a n j u g

VesićVučićSzSprotesti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva