:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 10, 2019   8:52

0

232

Vesić: Vučić se bori za pomirenje, ali ne nauštrb Srba

Srbija prvi put brani svoje interese i vodi srpsku politiku, a predsednik Aleksandar Vučić se bori za pomirenje, ali ne nauštrb interesa Srba, izjavio je u nedelju uveče zamenik gradonačelnika i član Predsedništva SNS Goran Vesić.

"Važno je što Vučić nudi pomirenje, suživot i da postignemo istorijski sporazum sa Albancima, ali ne nauštrb interesa Srba", rekao je Vesić u emisiji Hit tvit na TV Pinku.

Do pre nekoliko godina, kako je dodao, deo međunarodne zajednice je od nas samo očekivao da prihvatimo nezavisnost, a predsednik Vučić je uspeo da nametne da moraju da se poštuju i uvaže srpski interesi.

Kako ističe, Srbija prvi put brani svoje interese i vodi srpsku politiku. "Nije lako i nije popularno rešavati kosovsko pitanje. Predsednik Vučić se uhvatio u koštac sa problemom jer zna da je najgore da ono ostane nerešeno", naveo je Vesić.

On je istakao da je za Srbiju važno da ima dobre odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama kao velikom silom.

"Ne slažemo se po pitanju Kosova i Metohije, ali to ne znači da ne treba da sarađujemo po drugim pitanjima i to ne znači da uticaj koji SAD imaju na KiM neće jednog dana upotrebiti da pomognu da se dođe do istorijskog dogovora i pomirenja koji pokušava Vučić da predloži međunarodnoj zajednici", rekao je Vesić.

Očigledno je da će u tome, bez obzira što to mora da bude dogovor Srba i Albanaca, morati da učestvuje i međunarodna zajednica, a važno je da SAD budu prijatelj Srbije, zaključio je Vesić.

Izvor: Танјуг

VučićVesićKiMSNS
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva