:

:

TV Most

clock

Mart 24, 2020   18:46

0

157

Vest o dočeku kineskih lekara u Srbiji imala više od milijardu pregleda u Kini

Snimak na kojem se vidi kako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Beogradu dočekao kineski lekarski tim i medicinsku pomoć za borbu protiv koronavirusa, koji je objavila kineska Televizija CCTV, a koristio kineski list “Pipl Dejli”, imao je ukupno milijardu i sto miliona pregleda.

 

Vest objavljena pod nazivom “Najljubaznija dobrodošlica kineskom medicinskom timu za borbu protiv epidemije, Vučić ljubi kinesku zastavu”, imala je 800 miliona pregleda, uz 13.000 komentara na društvenoj mreži  ” Veibo”.

Takođe, vest koja je objavljena na portalu kineskog lista “Pipls dejli”, uz snimak CCTV-a imala je 300 miliona pregleda, uz 40.000 komentara.

Kolika je popularnost predsednika Vučića u najmnogoljudnijoj zemlji na svetu, svedoči i bivši kineski ambasador u Srbiji Li Mančang.

“Sada čitava Kina  i njen narod mnogo vole Srbiju i spremni su da pomognu Srbiji. Predsednik Vučić je sada najpopularniji u našoj zemlji, na društvenim mrežama svi sada pričaju o njemu. Ovi koji mene poznaju pitaju me o njemu, makar stotinak njih svakog dana. Kinezi sada zaista vide da smo mi  iskreni, čelični prijatelji i braća i puno ljudi kaže da posle ovog virusa moraju doći u Beograd i Srbiju kao turisti, da vide jednu ovako lepu herojsku, prijateljsku i bratsku zemlju i da na svoj način podrže i razvijaju prijateljstvo”, kaže bivši kineski ambasador.

Da je doček kineskih stručnjaka i medicinske opreme za efikasniju borbu protiv koronavirusa  centralna tema kineskih medija, govori i činjenica da je ta vest objavljena na naslovnoj strani  lista “China Daily”  .

Osim pomoći kineski dnevni list piše i o zahvalnosti, koju je srpski predsednik izrazio Kini i kineskom narodu. Ugledni kineski list navodi da je  predsednik Si Đin Ping izdao naredbu kineskom Ministarstvu spoljnih poslova da se pomogne svim zemljama koje se bore sa najvećom zdravstvenom krizom do sada.

“China  Daily”,  piše da je predsednik Si uputio poruku podrške predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, kancelarki Nemačke Angeli Merkel, španskom  kralju Filipu šestom i srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.

Time je kineski predsednik ukazao veliku čast Srbiji i stavio je u rang sa vodećim evropskim državama, a kineski ugledni medij sve to je objavio baš na naslovnoj strani.

Posle dolaska kineskih stručnjaka u Srbiju i dočeka koji je priredio srpski predsednik, izgleda da su u Kini našli političara iz Evrope koji im je zanimljiv.

Naime na mreži TikTok kineskinje masovno prave video kolaže sa slikama predsednika Srbije.

Koliko je interesovanje kineskih građana da pomognu Srbiji svedoči i to da je prikupljeno još skoro dve tone pomoći u medicinskom materijalu za borbu protiv epidemije koronavirusa, saopštila je ambasada Srbije u Pekingu i navela da će ta pomoć u narednih nekoliko dana da pristigne u Beograd.

“Verujemo da će u narednim danima biti još isporuka i da će količina prikupljene pomoći biti još veća. Mi smo veoma dirnuti ovim gestom kineskoh prijatelja, koji se svakodnevno interesuju za situaciju u Srbiji i načine na koje  mogu da pomognu, rečeno je Tanjugu u  ambasadi u Pekingu.

Najveći srpski avion, erbas A330 “Nikola Tesla”, doleteo je u subotu iz Kine sa najvećom pošiljkom pomoći za Srbiju: medicinskim aparatima, zaštitnom opremom i kineskim ekspertima, a lično ga je dočekao predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: Studio B

KinapomoćkoronavirusAleksandar Vučić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva