:

:

TV Most

Foto: UN

clock

Maj 27, 2022   8:31

0

168

Veto Rusije i Kine na dodatne sankcije Severnoj Koreji

Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji.

U američkom nacrtu rezolucije osuđeno je lansiranje balističke rakete izvedeno 24. marta od strane Pjongjanga i drugo nedavno testiranje raketa, preneo je Tas.

U nacrtu je predloženo smanjenje isporuka sirove nafte i naftnih derivata Severnoj Koreji.Takođe je pomenuto uvođenje sankcija jednoj severnokorejskoj organizaciji koja je navodno umešana u zlonamerne sajber aktivnosti, kao i uvođenje sankcija protiv nekih drugih subjekata.

Nebenzja: SAD ignorisale stav Rusije o rezoluciji o Severnoj Koreji

Prilikom izrade rezolucije Saveta bezbednosti UN o Severnoj Koreji SAD su ignorisale preporuke Rusije i njena upozorenja da dokument ove vrste neće biti usvojen, izjavio je ruski izaslanik pri UN Vasilij Nebenzja.

"Žalimo što su američke kolege ignorisale naša ponovljena pojašnjenja, izrečena tokom konsultacija o nacrtu", rekao je on i dodao da je američka strana ignorisala i upozorenja Rusije da neće podržati dokument ove vrste", istakao je Nebenzja, preneo je TASS.

Rusija i Kina su iskoristile pravo veta tokom glasanja u Savetu bezbednosti UN o rezoluciji SAD za pooštravanje sankcija Severnoj Koreji.

Izvor: T a n j u g

RusijaKinaSB UNvetoSeverna Koreja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva