:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Jun 25, 2019   20:52

0

54

Vežba o upravljanju vanrednim situacijama "Srbija 2019"

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Milosav Miličković i zamenik ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije Aleksandar Čuprijan prisustvovali su u Nišu, ceremoniji otvaranja Međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija "Srbija 2019".

Miličković je poželeo dobrodošlicu ruskoj delegaciji i iskazao zadovoljstvo na dosadašnjoj uspešnoj saradnji dve zemlje.

"Drago mi je da su se našem pozivu odazvali i predstavnici BiH, Severne Makedonije, Mađarske, Turske, Kube i Rusko-jermenskog humanitarnog centra. Mnogi od vas su prethodnih godina kada su nas zadesile vanredne situacije, nesebično pomagali građanima Republike Srbije i koristim ovu priliku da vam se zahvalim na spremnosti da i kroz ovu vežbu zajedničkim snagama efikasnije delujemo na elementarne nepogode, kako u preventivnom smislu, tako i u otklanjanju posledica koje one izazivaju", istakao je Miličković, saopšteno je iz MUP-a.

Državni sekretar je ukazao na značaj prevencije, zajedničkih vežbi i obuka, imajući u vidu promenljive vremenske uslove, klimatske promene, kao i izazove s kojima se suočavamo prethodnih godina.

Miličković je poželeo timovima da u naredna tri dana, koliko će trajati vežba, iskoriste priliku da u zajedničkom radu provežbaju svoje kapacitete i istakao da je zajednički cilj unapređenje bezbednosti i zaštita života građana, njihove imovine i kulturnog nasleđa.

Čuprijan je istakao da požari, poplave i sve elementarne nepogode ne poznaju granice. 

"Ministarstvo za vanredne situacije Ruske Federacije ima ogromno iskustvo kada je u pitanju saniranje posledica vanrednih situacija u različitim državama i sa velikim zadovol?stvom spremni smo sa vama da podelimo naše iskustvo", rekao je Čuprijan i učesnicima vežbe poželeo uspeh.

Miličković i Čuprijan su nakon obraćanja odgledali pokaznu vežbu pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije u Srpsko-ruskom humanitarnom centru.

Izvor: Танјуг

Vežba o upravljanju vanrednim situacijama "Srbija 2019"
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva