:

:

TV Most

Foto: Dom kulture Gračanica

clock

Jun 06, 2023   12:36

0

56

Vidovdanske svečanosti: Promocija knjige ,,Suteren” Mata Uljarevića sutra u Gračanici

U okviru Vidovdanskih svečanosti Dom kulture „Gračanica“ organizuje promociju knjige dobitnika nagrade „Novica Tadić“, Mata Uljarevića „Suteren“, sutra u 20 časova.

„Mato Uljarević je veoma inventivan autor sa izrazitom poetičkom samosvješću. On mahinalno i efektno registruje svakodnevicu, notira njene apsurdne crte i situacije, kritički hvata stvarnost – ali je istovremeno igrivo otuđuje i kontekstualizuje, zbog čega njegovi lirski zapisi zrače višesmislenom i privlačnom neodređenošću. U pesničkom rukopisu pesnika prilično jasno odzvanja ona tipično tadićevska gorko-ironijska nota, kojoj dugujemo neke od ponajboljih pesama srpske današnjice“, zapisao je Želidrag Nikčević u recenziji ove zbirke.

Mato Uljarević je rođen u Podgorici 1997. godine, diplomirao je na specijalističkim studijama vajarstva na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Dobitnik je više nagrada za umetničko stvaralaštvo. Član je udruženja likovnih umetnika Crne Gore, reditelj i scenarista dva filma u produkciji („Uroš“, „Burna brežina“).

Izvor: Radio Mitrovica Sever; foto: Dom kulture Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva