:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk

clock

Februar 12, 2020   10:13

0

241

Vigemark: Postoji političko uplitanje u pravosuđe na Kosovu

Šef Euleksa na Kosovu Lars Gunar Vigemark izjavio je da je u kosovskom pravosuđu došlo do političkog uplitanja ukazavši na prisustvo korupcije, zločine počinjene na Kosovu tokom rata ali i na potencijal mladih u kosovskom društvu, piše Koha.

U intevjuu za ovaj list Vigemark kaže da se pokazalo da je njegov glavni zadatak kao novog šefa Euleksa da održi misiju sposobnom da služi svrsi, da bude pouzdan, fer i iskren partner u oblasti vladavine zakona na Kosovu.

„To je posebno važno sada sa novom vladom, čiji je cilj da ima nezavisan, nepristrasan i profesionalan pravosudni sistem na Kosovu i da povrati poverenje u njega“, rekao je Vigemark.

Šef Euleksa je obećao podršku svim kosovskim institucijama kako bi u potpunosti preuzele potrebne reformske procese  na evropskom putu.

„Ovo je posebno važno imajući u vidu revidiranu metodologiju proširenja, koja je usvojena prošle nedelje i koja ima za cilj da proces pridruživanja EU postane verodostojniji, sa snažnijim političkim pravcem, dinamičniji i predvidljiviji. Komisija je naglasila da osnovni principi, posebno vladavina zakona, bi trebalo da bude centralni princip u proesu pridruživanja EU“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Onlajn

EuleksLars Gunar Vigemark
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva