:

:

TV Most

clock

Septembar 17, 2020   9:52

0

134

Vijesti: Počeli pregovori koalicija o novoj vlasti u Crnoj Gori

Pregovori predstavnika tri koalicije o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori počeli su u sredu uveče, trajali su četiri sata, ali nije otvorena priča o celom paketu, pišu podgoričke Vijesti. Pozivajući se na informacije iz više izvora, podgorički dnevnik piše da na osnovu izbornog rezultata premijersko mesto treba da pripadne koaliciji "Za budućnost Crne Gore", dok će druga po jačini koalicija - "Mir je naša nacija", verovatno preuzeti mesto šefa parlamenta.

U pregovaračkom timu koalicije "Za budućnost Crne Gore" su nosilac liste Zdravko Krivokapić, funkcioneri Demokratskog fronta Predrag Bulatović, Slaven Radunović i Branko Radulović, zatim Dragan Ivanović funkcioner Socijalističke narodne partije i profesor Vladimir Božović iz Matice srpske.

Koaliciju "Crno na bijelo" predstavljali su funkcioneri GP URA Dritan Abazović, Zoran Mikić, Filip Adžić, a koaliciju "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić i Boris Bogdanović (Demokrate) i Miodrag Lekić (Demos).

Prema izvorima podgoričkog dnevnika, sastanak je trajao oko četiri sata, bio je načelan i uvodan.

Razgovaralo se, kažu, o tome kakve su obaveze i odgovornosti pred novom vlašću, na koji način je najbolje doći do rešenja, o dinamici rada, te programu buduće vlade čiji su temelji sadržani u sporazumu koji su lideri tri koalicije ranije potpisali.

Dritan Abazović sinoć za Televiziju Crne Gore rekao kako je važno da nova vlada dobije medunarodnu podršku i da ne bude nikakve opstrukcije, kao i prilikom potvrde izbornih rezultata.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva