:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Januar 07, 2019   8:39

0

190

Vikiliks poziva medije da ne objavljuju 140 "laži" o Asanžu

Širi se klima netačnih navoda o "Vikiliksu" i Džulijanu Asanžu, uključujući izmišljotine u uglednim medijima kao što je tvrdnja da je Asanž bio agent neke obaveštajne službe, saopštila je ova organizacija.

Vikiliks je pozvao medije da ne objavljuju 140 različitih navoda o njegovom osnivaču Džulijanu Asanžu za koje tvrdi da su "lažne i klevetničke".

Rojters navodi da nije jasno šta je tačno izazvalo ovu preporuku medijima, ali da je Vikiliks izdvojio britanski Gardijan zbog objavljivanja, kako kažu, lažnih navoda o Asanžu.

"Širi se klima netačnih navoda o Vikiliksu i Džulijanu Asanžu, uključujući namerne izmišljotine u velikim i uglednim medijima", kaže se u imejlu Vikiliksa koji sadrži 5.000 reči.

Dodaje se da novinari i izdavači imaju odgovornost da provere činjenice iz prve ruke i da ne šire lažne navode sa liste koju je Vikiliks dostavio medijima.

Takođe se skreće pažnja na 140 "lažnih" navoda, kao što je tvrdnja da je Asanž bio "agent ili oficir neke obaveštajne službe", odnosno da je radio za rusku vladu ili da je ikad bio blizak ruskoj državi, Kremlju ili predsedniku Vladimiru Putinu.

Vikiliks negira i navode o ličnom životu Asanža kao što su da on blajha kosu, da je haker, da ne održava higijenu i slično.

Izvor: RTS

VikiliksDžulijan Asanž
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva