:

:

TV Most

clock

April 22, 2015   12:05

0

138

Vilhelm: Srbija atraktivno mesto za investiranje

On je, u izjavi Tanjugu, kazao da neprestano preporučuje nemačkim preduzetnicima Srbiju kao mesto za investiranje.

Prema njegovim rečima Srbija je atraktivno mesto za investitore, jer ima dobro obrazovanu i motivisanu radnu snagu uz niske plate, te je zemlja dobro povezana sa centralnom Evropom, a uz to ima i dobre zakone koje je usvojila vlada premijera Vučića.

Ambasador Vilhelm smatra da postoje svi preduslovi za ekonomski boljitak.

Istovremeno poručuje da ne treba samo gledati na strane investitore, već je važno da mladi Srbi otvaraju firme.

Vlada Srbije je, prema njegovim rečima, preduzela sve ispravne korake, ali je potrebno vreme da "deluju" reformski zakoni, to jest da se vidi njihov efekat.

"Mladi Srbi moraju da budu aktivniji i osnivaju firme. To je važno. Nije samo na vladi, jer ona može samo da stvori povoljne okvire", naglasio je nemački ambasador.

Kada je reč o Subotici on je istakao da je taj grad na strateškom položaju, nadomak granice sa Mađarskom, sa brzim vezama sa centralnom Evropom.

U Slobodnoj zoni, kako je ukazao, već ima puno stranih kompanija, a tako i nemačkih, što pokazuje da ima odlične uslove za naseljavanje stranih firmi. Ambsador Vilhelm je dodao da je Simens veoma zadovoljan radom u Subotici i da namerava da prošri svoje investicije.

Premijer Vučić obišao je danas novi proizvodni pogon austrijskog koncerna "Svarovski", koji će biti otvoren na jesen, kao i postrojenje nemačkog "Simensa" i preduzeće "Agroseme", čija je privatizacija nedavno uspešno završena.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva