:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Septembar 06, 2020   20:36

0

200

Više hiljada građana na skupu na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Na Trgu nezavisnosti, u centru Podgorice, počeo je oko 19 časova veliki postizborni „patriotski skup“ iza kojeg stoji, kako se smatra, DPS predsednika Mila Đukanovića, koja je poražena na nedavnim parlamentarnim izborima.

 

Učesnici nose crnogorske zastave, a mogu se videti i zelene zastave, tzv. komitske (Komitskog pokreta 1918. koji se tada protivio tome da se Crna Gora priključi Srbiji).

Uoči početka skupa pevale su se stare crnogorske pesme, palile baklje i pucala pirotehnika. Uzvikivali su – „Srbija i Crna Gora ne, nema zbora“.

Skup se održava pod nazivom „Crna Gora te zove, nemaš izgovor“.

Okupljeni skandiraju „Ne damo državu“ i „Ustala je Crna Gora, država se branit' mora, Milo legendo“, javlja dopisnik Sputnjika sa lica mesta.

Na skupu je prisutan veliki broj funkcionera DPS-a.

Klinički centar ustupio parking „patriotama“

Portal „In4s“ objavio je da je Klinički centar u Podgorici ustupio parking za učesnike, skupa čime se narušava mir onkoloških bolesnika.

Isti portal je objavio, pozivajući se na policijske izvore da je iz drugih gradova Crne Gore na „patriotski“ miting u Podgorici došlo blizu 7.000 ljudi.

​I dalje se zvanično ne zna ko je organizovao niti ko „preuzima odgovornost“ za taj događaj.

Na skup pozivaju, kako se predstavljaju „Crnogorske patriotske organizacije“, ali nijedna konkretna organizacija, niti partija, nije navedena kao organizator skupa.

Takođe, policija nije saopštila da li je skup odobren i ko ga je prijavio.

Inače, u Crnoj Gori je na snazi zabrana okupljanja više od 100 ljudi na otvorenom.

Izvor: Sputnjik

Crna GoramitingPodgorica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva