:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 26, 2023   8:26

0

82

Više od 10.000 Srba sa Kosova i Metohije stiže danas u Beograd na skup "Srbija nade"

Na skup "Srbija nade", koji se večeras održava u Beogradu, dolazi više od 10.000 Srba iz svih krajeva Kosova i Metohije.

Oko 200 autobusa sa Srbima sa Kosova i Metohije, noćas je pošlo iz svih krajeva pokrajine put Beograda da podrži predsednika Aleksandra Vučića i svoju državu na mitingu “Srbija nade”.

Mnogi su na put krenuli i automobilima, što pokazuje da je preko 10.000 Srba sa KiM pošlo put Beograda.

Ovo je najveći broj Srba sa KiM koji je ikad došao na neki skup u Beogradu.

Prvi su masovno krenuli Srbi iz Kosovskog Pomoravlja već oko 19 sati, a do jutra oko 60 autobusa iz Raniluga, Kamenice, Ropotova, Gornjeg Kusca i ostalih mesta prešlo je administrativni prelaz.

"Mi Srbi iz Kosovskog Pomoravlja, krenuli smo za Beograd da podržimo najveći skup u istoriji Srbije da podržimo našu državu Srbiju, da podržimo našeg predsednika Aleksandra Vučića, da podržimo naše jedinstvo na prostoru KiM . Ovaj skup je za nas veoma važan jer politika Aleksandra Vučića garantuje ostanak i opstanak našeg naroda na KiM. Puni smo elana i jedva čekamo da stignemo, kaže predsednica Privremenog organa opštine Kosovska Kamenica, Tanja Aksić.

Srbi iz najudaljenije enklave Štrpce krenuli su oko ponoći sa dvadesetak autobusa i automobilima. 

Nakon ponoći masovni odlasci i kolone sa desetinama autobusa krenule su iz Kosovske Mitrovice. 

Kako su za našu TV izjavili brojni građani Kosovske Mitrovice,  u Beograd idu zato što rezervnu domovinu nemaju i zato što su uvereni da će, kako su naglasili, njihov predsednik Vučić učiniti sve da sačuva Kosovo, odbrani državne interese i obezbedi bolju budućnost za svoj narod.

Pred jutro su krenuli i autobusi iz Leposavića, Zvečana, Zubinog Potoka, Metohije…

"Krenuli smo organizovano na miting "Srbija nade" ako bi preneli poruku mira i jedinstva sa prostora Kosova i Metohije. Veoma je važno da danas budemo jedinstveni i damo podršku državnom vrhu u odbrani Kosova i Metohije", kaže za TV Most Bojan Stepanović iz Leposavića.

Iz opštine Gračanica, na skup "Srbija nade", oko ponoći je krenulo nekoliko desetina autobusa, sa stotinama Srba, a jedan broj je put Beograda pošao u ranim jutarnjim časovima. 

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva