:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Avgust 24, 2019   20:21

0

299

Više od 100.000 vozila prošlo "Milošem Velikim", značajno rasterećena Ibarska magistrala

Od otvaranja auto-puta "Miloš Veliki" protekle nedelje deonicom od Obrenovca do Preljine već je prošlo više od 100.000 vozila. Time je znatno smanjen saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a rasterećenje se očekuje i kada se ceo teretni saobraćaj sa magistralnih puteva prebaci na auto-put.

Vozači koji u prestonicu stižu preko Bariča i Umke uglavnom su zadovoljni. I pored povremenih kolona na isključenju sa auto-puta "Miloš Veliki" većih zastoja nema.

Do Beograda će brže stizati proizvodi iz Zapadne Srbije. Čačanskim privrednicima znači ušteda u vremenu provedenom na putevima.

"Pogotovu za posao prevoznika gde se vreme vožnje do granice sa Hrvatskom duplo smanjilo tako da će protok roba u svakom slučaju mnogo brže funkcionisati i to će mnogo podstaći i ekonomski i privredni razvoj", ističe Dragan Čakarević, predsednik Foruma privrednika Čačka.

"Putevi Srbije" navode da se samo za prvih pet dana od puštanja u saobraćaj na novootvorenu deonicu auto-puta "Miloš Veliki" uključilo više od 70.000 vozila, dok je na Ibarskoj magistrali mereno od Lipovačkih šuma do Preljine prošlo ukupno 32.000 vozila, odnosno dnevno oko 7.300 vozila.

Prema tome, rasterećenje Ibarske magistrale već je evidentno, a auto-put može potpuno da preuzme tranzitni saobraćaj, osim ako kamioni ne budu izbegavali plaćanje putarine.

"Ja ne verujem da će u punom kapacitetu koristiti. Siguran sam da će određeni broj vozila gledati da beži od tog auto-puta, ali zato postoje rešenja i ja mislim da oni moraju da se usmere na auto-put i da moraju da koriste taj auto-put'', naglašava Milan Božović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

I prolaz kroz naplatnu stanicu u Preljini biće lakši kada se otvori svih šest naplatnih rampi.

Izvor: RTS

autoput Miloš VelikiIbarska magistrala
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva