:

:

TV Most

Foto: mojnovisad.com

clock

Januar 28, 2020   20:36

0

327

Više od 40 osnovaca sa Kosova i Metohije u poseti Novom Sadu (video)

U okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta", više od 40 osnovaca sa Kosova i Metohije provešće nedelju dana u Novom Sadu, upoznajući se sa našim gradom, njegovom kulturom i stvarajući nova prijateljstva.

Šest godina projekta "Svim srcem za osmeh deteta" učinile su da se deca sa Kosova i Metohije bolje upoznaju sa decom iz Novog Sada i da se na taj način stvore veze koje brišu sve barijere.

Ove godine najviše je dece iz Štrpca i Goraždevca koja uživaju u novom iskustvu, a mnogima je želja da posetu uzvrate i da novi drugari dođu kod njih. To je jedna od ideja tog projekta.

"Polako povećavamo broj i pokušavamo da iz enklava i iz raznih mesta i opština sa Kosova i Metohije dovedemo u Novi Sad i nešto što je najbitnije i najvažnije za naš projekat jeste da deca stvore nova prijateljstva. Od ove godine smo napravili malo pomeranje. Neka deca su iz opštine Šrpce, druga iz opštine Peć, tako da zbog toga i jeste veći broj dece koja su došla", kaže Goran Bajšanski iz Udruženja građana "Novi Sad".

Više od 40 dece posetiće narednih dana Petrovaradinsku tvrđavu, gradske ustanove kulture, baviti se sportom, biti deo novih porodica i steći jedinstvena prijateljstva. Osim žele da im bude lepo cilj je i da do njih dopre ideja da podele među ljudima ne moraju da postoje i da vredi boriti se za stvaranje pozitivnih promena.

Izvor: RTV

KiMdeca sa KiMNovi Sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva