:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2020   8:35

0

74

Više od 60 zaraženih koronavirusom u Italiji

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je na 62, a najviše slučajeva, čak 46, zabeleženo je u severnoj regiji Lombardija.

Kako prenosi Si-En-En, još 12 slučajeva registrovano je u severoistiočnoj pokrajini Veneto, tri u Rimu, a jedan u severozapadnoj regiji Pijemont.

Među 62 zabeležena slučaja su i dve osobe koje su preminule od posledica ovog virusa. Reč je o 78-godišnjem muškarcu iz Veneta i 77-godišnjoj ženi iz Lombardije.

Kako je ranije preneo AP, u više od 10 gradova u Lombardiji i Venetu na nedelju dana biće zatvorene sve škole, prodavnice i restorani zbog širenja koronavirusa u toj zemlji.

U Rim je juče stiglo 19 italijanskih državljana koji su protekle dve nedelje proveli u karantinu na kruzeru Dajmond princes, usidrenom kod japanske luke Jokohama. Oni su prebačeni u vojnu bazu Čekinjola, gde će u izolaciji provesti još dve nedelje.

Italija će potpuno blokirati gradove s koronavirusom

Zbog naglog porasta broja ljudi zaraženih koronavirusom, italijanska vlada odlučila je da blokira pristup gradovima i opštinama u kojima ima najviše zaraženih u regionima Lombardiji i Venetu, prenose italijanski mediji.

Tako će se u svojevrsnoj izolaciji naći deset gradova i opština u Lombardiji, gde živi 50.000 ljudi, kao i gradić Vo'' sa 3.000 stanovnika u regionu Veneto.

"Želimo da izolujemo zarazu koliko je god to moguće unutar određenog područja", izjavio je ministar zdravstva Roberto Speranca nakon hitnog sastanka vladinog kabineta koji je održan u subotu u Rimu.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji porastao je u međuvremenu na 76 osoba, uključujući dvoje umrlih. Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je da Italija ima najviše zaraženih koronavirusom u Evropi

U Nemačkoj je zabeleženo 16 slučajeva, u Francuskaj 12, od kojih je jedan umro, te u Velikoj Britaniji tri slučaja.

Premijer Đuzepe Konte izjavio je da će policija nadzirati situaciju, odnosno da će policajci sprečavati ljude da ulaze ili izlaze iz gradova koji su pod izolacijom. Ukoliko bude potrebno pomoći će i vojska. "Cilj je zaštiti zdravlje Italijana", kazao je Konte.

Italijanska vlada otkazala je sva sportska takmičenja koja su trebala da budu održana u nedelju u Lombardiji i Venetu, što znači da se neće odigrati i neke utakmice italijanskog fudbalskog prvenstva, Inter - Sampdoria, kao i Verona - Kaljari.

I pre hitnog sastanka vladinog kabineta, lokalne vlasti u severnim italijanskim regionima s najviše zaraženih, Lombardiji i Venetu, zatvorile su škole i zabranile javna događanja.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva